Фейсбук Истински пир по време на чума си правят столичани. Без

...
Фейсбук
Истински пир по време на чума си правят столичани. Без
Коментари Харесай

Локдаун в България? Да, ама не!

 Фейсбук Истински гуляй по време на чума си вършат столичани. Без да се интересуват от върлуващата болест с ковид, която на ден лишава десетки животи у нас и челната позиция на България по смъртност в Европейския съюз поради заболяването, те пазарят на вълни в огромна верига магазини.

Хората, спазвайки най-малко мярката за носене на маски на закрито, са се скупчили в прочут магазин в София. Те са решили очевидно да пазарят предпразнично и да не стоят в домовете си през съботния ден. Гражданите нямат 2 метра отдалеченост между тях и оглеждат с интерес пониженията, излиза наяве от фотография, качена в обществената мрежа. Кадърът е озаглавен иронично " локдаун “.

Още преди дни, със затварянето на заведенията и комерсиалните центрове, из интернет се завъртяха смешки, че запалянковците ще стартират да пият кафе по бензиностанциите, а други ще си чукват срещи в магазините за играчки или мебели и консумативи за дома.

Явно някои са приели тези смехории на съществено, тъй като в съботния ден в действителност столични магазини, които са отвън комерсиалните центрове, са толкоз претъпкани от хора, че несъмнено не може да се каже, че сме в изключителна епидемиологична конюнктура поради болест, която е погубила живота на повече от милион и половина души.

Потребители в обществените мрежи бяха полюсни в мненията си, написа Блиц. Според някои това е същинско закононарушение и не е редно някои да стоят у дома и да не могат да работят, с цел да си платят сметките, а други да се бутат по този начин, с цел да пазарят играчки. 

Други пък са последователи на тайните теории, че вирус няма и не би трябвало да се ограничаваме.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР