Фейсбук тества бутон за неодобрение. Идеята обаче не е да

...
Фейсбук тества бутон за неодобрение. Идеята обаче не е да
Коментари Харесай

Фейсбук тества нов бутон - за показване на неодобрение

Фейсбук тества бутон за отрицание. Идеята обаче не е да се споделя „ не одобрявам ", а да се означават съмнителни мнения и за тях да се подава сигнал до компанията.

„ Не одобрявам " е една от най-желаните от потребителите благоприятни условия за реакция, само че най-голямата обществена мрежа не се предава. Все отново изразяването на отрицание към мнения би било най-близо до ориентиран надолу палец.

Снимки на бутон за отрицание на Facebook провокира раздвижване в обществените мрежи. Интернет колосът удостовери публично, че организира тест, като посочи, че замисълът е бутонът да се употребява единствено за отбелязване на съмнителни мнения под обществени постове. Потребителите няма да виждат какъв брой пъти е употребен бутонът.

Натискането на пробното виртуално копче скрива коментара, а по-късно се появява въпрос дали той е бил афектиран, подвеждащ или неплатежоспособен.

Най-важното е, че потреблението му ще изпраща сигнал на Facebook. Тестът се организира измежду дребна група консуматори в Съединени американски щати. Бутонът се употребява единствено за обществени изявления, каквито са новинарските публикации, не и в групови постове или на профилите на обществени персони.

Бутон „ не одобрявам " е една от най-желаните благоприятни условия за реакция в обществената мрежа, само че Facebook не се предава. Преди време изпълнителният шеф и съосновател на компанията Марк Зукърбърг съобщи, че обществената мрежа не би трябвало да се трансформира във конгрес за гласоподаване с да или не: " Бутонът „ одобрявам " в действителност е скъп, защото е метод бързо да изразиш позитивна страст, когато някой показа нещо. Хората ни питат за бутон „ не одобрявам ", тъй като желаят да са в положение да кажат, че нещо не е хубаво. Не считаме обаче, че това е нещо хубаво за света. Няма да го създадем. Не мисля, че има потребност от механизъм да се гласоподаване във Facebook, дали дадена обява е хубава или неприятна. Не мисля, че това е скъпо за обществото. "

Последния път, когато Facebook обмисляше бутон „ не одобрявам ", резултатът беше въвеждане на реакции. Подобните на емотикони анимации дават на потребителите опция да изразят горест, яд, обич, учудване или да се разсмеят.

Всъщност и в този момент във Facebook има опция реакция към коментар или за скриване. Достъпът до бутона за скриване обаче не е директен, а би трябвало да се отвори прозорче.

Най-важното е, че новият тестови бутон ще изпраща сигнал на Фейбук за съмнителните и отрицателни мнения. Възможно е това може да докара до основаване на механизъм за Facebook да „ потапя " тези мнения или хората, които са ги разгласили. Тогава пък ще изплува въпросът за цензурата, разяснява Techcrunch.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР