Фейсбук разширява инструментите си за лицево разпознаване до всички потребители,

...
Фейсбук разширява инструментите си за лицево разпознаване до всички потребители,
Коментари Харесай

"Фейсбук" дава на всички потребители достъп до опцията за лицево разпознаване

Фейсбук " уголемява инструментите си за лицево различаване до всички консуматори, като им дава опция да се откажат от използването им.

Това заяви компанията, като посочи, че отстранява " предложенията за етикиране " или т.нар tag suggestion. Те позволяваха на " Facebook " да " предложи " на различен човек, качил фотография, да тагне на нея разпознат от системите различен консуматор.

Сега потребителите, които са имали включени " оферти за етикиране ", ще имат достъп до настройките за лицево различаване. Технологията може да заяви на потребителя, че има качена негова от фотография от различен човек (стига настройките ѝ за дискретност да разрешават тя да бъде видяна). Тя може да уведоми потребителя дали някой различен употребява негова фотография като своя профилна.

Разрешението за приложимост на лицево различаване бе добавено във " Facebook " през декември 2017 година, само че технологията е обект на каузи още от 2015 година, напомня организация " Ройтерс ". Потребители в Илинойс, Съединени американски щати заведоха общ иск против компанията с аргумента, че тя нелегално събира и съхранява биометрични данни без единодушието на хората.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР