Фейсбук (Facebook) пуска първото електронно устройство със своята марка -

...
Фейсбук (Facebook) пуска първото електронно устройство със своята марка -
Коментари Харесай

Фейсбук пуска смарт спийкър за видео обаждания през Месинджър

Фейсбук (Facebook) пуска първото електронно устройство със своята марка - джаджа с екран и камера, която би трябвало да направи видео позвъняванията по-лесни и интуитивни, съобщи Асошиейтед прес.

Не е ясно обаче дали хората ще отворят домовете си за свързаната с интернет камера, продавана от компания, чиято известност във връзка със отбраната на персоналните данни не е изключително добра.

Устройството се споделя Портал (Portal). То се предлага в две версии на цена 199 $ и 349 $ и разполага с широкоъгълна камера, която автоматизирано концентрира потребителя, до момента в който той се движи из стаята, споделиха пред Ройтерс представители на Facebook при среща предходната седмица.

За да извършва тази функционалност, джаджата употребява изкуствен интелект.

Цената на устройството зависи от размера на екрана. То се продава в Амазон (Amazon) и Бест бай (Best Buy) с изключение на на уеб страницата на Facebook, а доставките му в Съединени американски щати стартират при започване на ноември.

Подобни джаджи или така наречен смарт спийкъри, предлагани от Амазон и Google (Google) на цена под 100 $, се трансфораха в бестселъри в тази нова промишленост. Потребителите употребяват гласови команди, с цел да търсят, пазарят или слушат музика, трансформирайки спийкърите във значима част от конкуренцията сред софтуерните компании.

Портал би могъл да помогне на Facebook да отклони потребителите от използването на конкурентни чатове и видео приложения, както и да открие пред компанията изцяло нови благоприятни условия за пласиране на реклама.

Около 32 % от американските консуматори употребяват смарт спийкър, а още 16 % считат да си купят до края на 2018 година, съгласно изследване от предишния месец на Адоуби аналитикс (Adobe Analytics).

Facebook се надява да се открои на пазара посредством сензорния екран на устройството и 400-те милиона души, които се обаждат посредством услугата на компанията Месинджър (Messenger).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР