Фестивалът за светлинно изкуство "Лунар" превърна столицата ни в огромна

...
Фестивалът за светлинно изкуство "Лунар" превърна столицата ни в огромна
Коментари Харесай

Фестивалът Lunar - приказна магия от светлина завладя столицата

Фестивалът за светлинно изкуство "Лунар " трансформира столицата ни в голяма изложба под намерено небе. Триизмерните спектакли се организират на 13 разнообразни точки, сред които Националния замък на културата, Народната библиотека и Народния спектакъл "Иван Вазов ".



Светлинният 3D театър "Представи си " се проектира на фасадата на Националната изложба "Квадрат 500 " и е отдаден на Деня на Европа, 9 май. Историята, разказана посредством спектакъла, е показана през погледа на младеж, у който се борят вътрешните гласове на страха, подозрението, само че и на вярата и вярата.



Чрез 3D мапинг спектакли, светлинни проекции и статуи фестивалът споделя истории, събира хора и ни сподели какъв брой красива може да бъде София през нощта. И ожена. Едни от най-емблематичните здания, паркове и площади в столицата безусловно оживяха с помощта на пъстроцветни светлинни произведения.

Дванадесетте колони на фасадата на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий " ни разкриха свят, в който едни от най-красивите скотски типове се срещат, с цел да насочат значимо обръщение за многообразието на планетата, посредством 3D мапинг спектакъла "Дивата природа зависи от нашите привички ".



Фестивалът показва образно изкуството на актьори от Австралия, България, Индия, Испания, Франция и Швеция.

И най-впечатляващото не са единствено красивите истории, разказани със тон и светлина, а фактът, че хората още веднъж са на улицата и се забавляват.

След дългите месеци на пандемия и ограничаващи ограничения, млади и остарели излязоха да се насладят на изкуството, да споделят вечерите си и да обменят мисли и хрумвания.

Тази вечер е последният ви късмет да се насладите на феерията от цветове, да се покриете със светещи сърца или да се докоснете до невероятните приказни дървета, осветени в разнообразни цветове в градинката до Народния спектакъл.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР