Фестивалът за градска култура София диша за първи път ще

...
Фестивалът за градска култура София диша за първи път ще
Коментари Харесай

София диша с Остава утре, срещи с култови писатели в Думи на 4 гуми

Фестивалът за градска просвета " София диша " за първи път ще се организира на площад „ Св. Александър Невски “ на следващия ден и в неделя, както и на 26 и 27 август. Причината за смяната на феста, който до момента бе единствено през август, е идното ни председателство на Европейския съвет и подготовката на столицата за него. 

Колкото и да са ни обичани дребните централни улици, те към този момент отесняват за размера на събитието, тази година чакаме посещаемост от над 50 000 души, в програмата са включени 200 участници, бюджетът ни е от 160 000 лв., от които 60 000 са от сътрудниците ни от Столична община “, сподели Стоян Зиков от уредниците на феста.

Локацията на фестивала и през тази година ще бъде разграничена на тематични зони: в „ Творческа зона “ ще има прожекции на филми, изложения, огромна музикална сцена и литературни четения и представяния на книги; в „ Детската зона “ са съсредоточени всички занимания за деца от разнообразни възрасти; в „ Спортната зона “ ще има свободен достъп до разнообразни спортни уреди, както и уроци навън и демонстрации; в „ Базарната зона “ ще вземат присъединяване български дизайнери и художници приложници. В новата зона „ България “ ще бъдат показани български обичайни занаяти, музика и танци.

Акценти от програмата на София Диша за 24 и 25 юни: 

Творческа зона: 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР