Фестивалът за градска култура и музика A to JazZ добавя

...
Фестивалът за градска култура и музика A to JazZ добавя
Коментари Харесай

Любимият ни фестивал A to JazZ добавя четвърти ден в програмата си

Фестивалът за градска просвета и музика A to JazZ прибавя четвърти ден в тазгодишната си стратегия с първия интернационален шоукейс модул за уърлд музика от Европа. 12-ото издание на фестивала ще се организира от 6  до 9 юли в емблематичния Южен парк 2  и ще бъде открит с концерт на осем надарени групи от Белгия, Франция, Конго, Румъния, Унгария, Сърбия и Гърция, определени от интернационално жури.

Удълженият 4-дневен формат на фестивала носи освен повече музика от целия свят, само че и трансформира София в интернационална сцена за показване на нови гении. Специално за интернационалната шоукейс стратегия у нас идват и над 20 експерти от едни от най-значимите фестивали в Европа - програмни шефове, букъри, публицисти и музикални критици.



Шоукейс модулът на A to JazZ е най-новият детайл в програмата на фестивала. Той ще се организира в специфичния спомагателен ден на събитието на 6 юли на главната сцена и нощната сцена в “Топлоцентрала ”.

„ Заедно с 14 партньорски фестивала и организации, A to JazZ се причисли към Европейската шоукейсплатформа за уърлд музика - UPBEAT, с цел да подкрепя развиването на музикалната сцена и изгряващите актьори у нас и в Европа “, споделя разказва Петър Димитров, шеф на фестивала.

Общо 162-ма претенденти от 28 страни се бориха за 8-те шоукейс слота, като участниците са определени от   интернационално жури, формирано от представители на едни от най-значимите музикални събития в Европа. Сред тях са Марина Помие от Sziget Festival Унгария, Боян Джорджевич от Todo Mundo Festival в Сърбия, Ула Новак от Off Festival и Pannonica Festival в Полша, Костадин Шурбановски от OFF Fest и Skopje Jazz Fest в Северна Македония и Петър Димитров от A to JazZ, България. Всички те ще бъдат посетители на тазгодишното издание.  

Очакват се невероятни концерти от осемте селектирани банди с неповторимо звучене.



Вижте кои са те на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР