Фестивалът Нощ на музеите и галерииите ще се проведе за

...
Фестивалът Нощ на музеите и галерииите ще се проведе за
Коментари Харесай

Нощ на музеите във Варна

Фестивалът „ Нощ на музеите и галерииите " ще се организира за трети път във Варна на 18 и 19 май. Тази година в проявата са включени повече от 60 събития, като пространствата, в които ще се случат, са над 55. Повечето от варненските музеи ще отворят порти при вход свободен. В самодейността ще вземат участие огромна част от галериите в морския град, креативен пространства, банки, заведения.

Радио Варна е обичаен участник във фестивала. Този път в арт салона на медиата ще бъде подредена галерия в памет на артиста Кирил Господинов БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ. Тя ще бъде открита на 19 май от 17 часа. В Стъкления куб до постройката на радиото студенти от Техническия университет ще подредят експозиция с проектирани и направени от тях осветителни тела.

Безплатен рейс ще пътува от 18 до 24 часа от Парк – музей „ Владислав Варненчик ” към центъра, както и в противоположна посока от Военноморския музей. Информация за събитията и локациите може да намерите на интернет адрес http://www.varnanight.bg

Целта на уредниците е да бъдат въвлечени огромен брой участници и да даде поле за изява на огромен брой млади актьори и колективи, като по този метод Нощта на музеите и галериите да се трансформира в платформа за реализация на нови и различни планове в региона на културата и изкуството.

Европейската „ Нощ на музеите ” започва като самодейност на Министерството на културата на Франция и за миналите 14 години се утвърди като устойчива процедура в доста от страните на остарелия континент. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР