Фестивалът Арт поток се открива за четвърта поредна година. Той

...
Фестивалът Арт поток се открива за четвърта поредна година. Той
Коментари Харесай

Арт поток завладява Южното Черноморие

Фестивалът " Арт поток " се открива за четвърта поредна година. Той ще се организира от 19 до 30 юли и още веднъж се провежда от Hacienda Beach и Община Царево - под патронажа на кмета на Царево и с поддръжката на Министерството на културата. Продуцент е Димитър Тодоранов.

Началото ще бъде сложено през днешния ден, 19 юли, от 19.30 ч. в зала " Галерия " на Общинския исторически музей в Царево, където се открива сборната галерия " Добър ден ". В нея вземат участие Евгени Йонов, Моника Попова, Емануела Ковач, Камен Старчев, Горан Тричковски, Йордан Панков, Валери Чакалов, Васил Бардаров, Лилия Бардарова, Стефан Божков и други. Изложбата включва произведения от хартия, пластики, керамика, както и работи върху платно.

Същата вечер от 21 ч. в читалище " Георги Кондолов " ще се играе хитовата режисура на НТ " Иван Вазов " " Любовникът " от Харолд Пинтър под режисурата на Деян Донков, който влиза и в основната роля. Партнира му Радина Кърджилова. Сценографията е дело на Никола Тороманов, а музиката на Емилиян Гацов-Елби.

Премиерата на комедията " Направо от асансьора " от Жерар Лозие е на 20 юли от 21 ч. Постановката е на Иван Радоев, вземат участие Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов.

Журналистът и продуцент Георги Тошев и тази година ще се включи в " Арт поток ". Той ще показа кино лентата си " Балкански гамен ", отдаден на именития режисьор Емир Костурица, както и биографичната книга за него, на 21 юли от 21 ч. на Морската сцена. На 23 юли от 21 ч. на същото място Тошев ще зарадва жителите и гостите на Царево с премиерата на документалния си филм за Невена Коканова и биографичната си книга за незабравимата актриса " Години обич " (изд. " Книгомания " ).

Популярната поетеса и писателка Мария Лалева още веднъж ще е посетител на арт събитията - тя ще се срещне с читатели на 22 юли от 20 ч. в зала " Галерия " на Историческия музей. Лалева ще показа романа си " Живот в скалите " и новата си стихосбирка " Благословете Юда ".

Известният артист Христо Мутафчиев за първи път ще гостува в Царево и дружно с Тея Денолюбова ще показа автобиографията си " Черно на бяло " (изд. " Колибри " ). Срещата с тях е на 25 юли от 20 ч. в Историческия музей. На идващия ден от 21 ч. Орлин Горанов ще чака феновете си на Морската сцена за премиерата на книгата си " Да стартираме изначало ", в съавторство с Веселина Паскова (изд. " Книгомания " ).

Театралният маратон продължава на 27 юли от 21 ч. с френската комедийна пиеса " Една седмица, не повече " от Клеман Мишел, режисура на Емил Марков, с присъединяване на Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска.

Кулминацията на фестивала " Арт поток 2019 " е представлението " Актрисата " от Питър Куилтър, режисура на проф. Стефан Данаилов. На 28 юли от 21 ч. на сцената ще излязат Аня Пенчева, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов и Стефан Данаилов.

Културните празници ще завършат на 30 юли в Hacienda Beach в Лозенец с галерия на децата от Лятната арт академия под управлението на Калина Попова, които творят на дребния плаж в Лозенец. Билети за театралните постановки ще се продават в читалище " Георги Кондолов " в Царево, а останалите събития са с вход свободен, научи ДУМА от Мартин Райков от PR Agency IGM.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР