Фестивал на рибата ще се проведе на 17-18 юни в

...
Фестивал на рибата ще се проведе на 17-18 юни в
Коментари Харесай

Заповядайте на Рибен фест в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ на 17-18 юни

Фестивал на рибата ще се организира на 17-18 юни в Културно- туристически комплекс „ Ченгене скеле “.

Организатор е МИРГ (местна инициативна рибарска група) Бургас- Камено, в партньорство с Община Бургас. Целта е да бъдат разпространявани традициите в приготвянето на ястия от риба и рибни артикули и рибарския поминък в района. Събитието ще разнообрази и лятната стратегия на града както за туристите, по този начин и за неговите поданици.

За присъединяване във фестивала са поканени изложители, които да презентират рибни артикули, сувенири на морска тема, риболовен такъми, български виновност и други Посетителите ще могат да се насладят на разнообразни деликатеси, приготвени на място.

В рамките на фестивалните дни е планувана фотоизложба. Уникални морски фрагменти, запечатани от обектива на надарения бургаски фотограф Христо Анестиев, ще могат да бъдат прегледани там. Те ще бъдат подредени в конферентния център на туристическия комплекс. Предвидена е и музикална стратегия.

Във втория ден на „ Рибен фест Бургас 2022 “ ще се организира кулинарно съревнование за подготвяне на най-вкусна рибена супа. Умения и предписания ще премерят готвачи от Военноморска база Бургас, възпитаници, фенове, както и представители на локалната рибарска общественост. Посетителите на фестивала ще дават оценки, определяйки най-вкусната рибена супа, а спечелилите в кулинарната конкуренция ще получат специфични награди.

Предвижда се в границите на фестивалния уикенд Културно-туристически комплекс “Ченгене скеле ” да се трансформира в още по-атрактивна зона за развлечения, отдих и релакс за всички, които го посетят и имат предпочитание да се насладят на вкусни рибни гозби и морски деликатеси.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР