Фернандо Каранга бе поредният гост в предаването Другата игра по

...
Фернандо Каранга бе поредният гост в предаването Другата игра по
Коментари Харесай

Каранга: Знам за интереса към мен от Левски, идвам от най-бедния регион в Бразилия

Фернандо Каранга бе следващият посетител в предаването " Другата игра " по Нова телевизия. Бразилецът описа за бедността в детските си години, за изпълнената фантазия, религията и успеха над живота.

" Признавам, стана ми тъжно от това наказване, тъй като работя неуморно с цел да оказвам помощ на тима. Смятам това за нищожно, жест, подобен, какъвто играчите вършат. Не влагам никаква експанзия, и до момента в който играех в Бразилия, головете ми също бяха последвани от подобен жест, това е жестът на Матадора, който вкарва голове. И други футболисти го вършат. Разрази се една дискусия, която не съм желал. И след мача с Левски агитката скандираше името ми. Винаги ще търча за тях, това бе прочувствен жест, бях доста разчувствуван. Бях прочувствен, знаех, че е играчка във формата на п**ка, само че не е имало предпочитание за провокация.

 Снимка 346012
Източник:

Искам опрощение от свое име и от името на ЦСКА. Извинение от тези, които са видели повече, от това, което съм желал. Но аз съм си подобен. Затова на терена съм различен човек и не мога да въздържам страстите си ".

 Фернандо Каранга сподели за какво
Каранга сподели за какво " реже глави " и се извини на Левски

" Белчев и Ганчев ми споделят да бъда по-спокоен в изявите си "

За слуха, че е бил желан от Левски преди да подпише с ЦСКА

" Така е, и аз съм чувал за това. Поради някаква причина не са се получили нещата. Мениджърът ми показа за тази опция, само че аз не съм приказвал с никой в Левски ".

За старта на кариерата и бедността

" Започнах рано с футбола. На 10 години ставахме рано, с цел да тичаме след топката. С учебния ми тим играхме на шампионат по футзал и станахме първенци. На 17 станах професионален футболист, побеждавахме, започнахме да пътуваме. Благодарение на Господ в този момент съм стигнал тук, където съм и съм доста добре. Идвам от Североизтока на Бразилия, това е най-бедният регион. Никога няма да не помни региона, от който произлизам. От Ешкориня, квартал на Ресифе. Често съм бил гладен, само че гонех топката. Изстрадах доста, с цел да оказвам помощ на семейството, изпращам им пари. Имам и щерка на 7 години, която те отглеждат. Докато съм жив ше оказвам помощ на семейството ".

За началото в България

" Когато преди година пристигнах самичък тук споделих на жена ми, че е доста студено. Бях обезверен къде съм. Когато дойде брачната половинка и детето ми, стана по-добре. Синът ми е по-известен от мен тук. Вкъщи наложително имам един час подготовка със сина ми ".

За ясновидските качества на брачната половинка му

" Впечатляващо е, приказвам ти съществено. Каза ми, през днешния ден ще направиш асистенция или пък ми споделя, че ще вкарам гол. Поне 5-6 гола е познала. Не знам по какъв начин става това. В Корея също предричаше головете ми. Затова не се отстранявам от нея ".

 Пламен Марков: Действията на Фернандо Каранга след дербито с Левски не дават отговор на огромен състезател
Пламен Марков: Действията на Каранга след дербито с Левски не дават отговор на огромен състезател

" Той получи наказване и ние го одобряваме "

За религията

" Религията за мен има значимо място. За всяко нещо първо благодаря на Господ. Има татуировка на Дева Мария, тук всичко е в татуировки. Имам на сина и щерка ми. Но вярата не е поза ".

Откъде идва прякорът Каранга

" Това ми го лепнаха като бяхме дребни и тичахме по улиците. Каранга в североизтока се употребява за остаряла кола, която върви. Започнаха по този начин да ми викат и това име се трансформира в мое професионално име ".

А какво би споделил на дребното момче по улиците, мечтаещо за футболна кариера?

" Бих му споделил, че победих този живот и го направих по верния път. Аз не се отхвърлих. Никога не се отхвърлих. Ето, аз стигнах. В живота ми в този момент се случват неща, които не съм вярвал, че ще се случат. И ти не се отхвърляй, тъй като Господ е извънредно добър ".

 Фернандо Каранга все по-популярен във Франция
" Дъвката " Каранга към този момент известна и във Франция

Нападателят подложен под лупата на локалните медии
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР