Фернандо Алонсо записа четвърто време в първата квалификация за предстоящите

...
Фернандо Алонсо записа четвърто време в първата квалификация за предстоящите
Коментари Харесай

Трафик задържа Алонсо в първата квалификация за 24-те часа на Льо Ман

Фернандо Алонсо записа четвърто време в първата подготовка за идните 24 часа на Льо Ман. Испанецът съобщи, че автомобилът на Toyota с номер 8 за злощастие е попаднал в трафик и това е провалило офанзивата му. Най-добрата обиколка записа другият екип на Toyota – с номер 7. Тяхната най-хубава обиколка на " Льо Ман " бе с 2.471 сек по-бърза от тази на Алонсо и бе записана от Камуй Кобаяши.
Алонсо споделя автомобила си с някогашния Ф1 водач Себастиен Буеми и с Казуки Накаджима, като и тримата попаднаха в трафик. " В тренировките работихме по настройките, само че бяхме афектирани от времето, а след това в квалификацията попаднахме в трафик, тъй че не знаем в действителност същинската си скорост. Следвахме програмата си. Днес имаме още два шанса да запишем по-добро време ", разяснява Алонсо.

Top story: @FIAWEC: '1 minute of pure #WEC night action at Le Mans! We want MORE...! #LEMANS24 @Toyota_Hybrid @24hoursoflemans ' pic.twitter.com/1tJn57vLya, see more https://t.co/k6vmSjh6Iq
— Harold Deeming (@i4harold) June 13, 2019
" Настройките ни правят доста добра работа, изключително през нощта, а задачата ни остава да бъдем бързи по време на надпреварата ", добави Буеми.

Именно идните 24 часа на Льо Ман ще дефинират първенците в първия Супер сезон в международните серии по устойчивост. За купата се борят двата екипа на Toyota и успеха е значима за всеки от тях.

Въпреки че записаха най-силното време в първата подготовка, съперниците на Алонсо и компания срещнаха проблем сега, в който Майк Конуей взе участие в спортен случай, поради който автомобилът им прекара половин час в гаража за ремонти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР