Фермерите в Гърция не са доволни. Приключиха преговорите между фермерите

...
Фермерите в Гърция не са доволни. Приключиха преговорите между фермерите
Коментари Харесай

Фермерите недоволни след преговорите в Гърция

Фермерите в Гърция не са удовлетворени. Приключиха договарянията сред фермерите и министър председателят Кириакос Мицотакис. Първите реакции сочат, че доста от настояванията на протестиращите не са изпълнени. Очаква се реакция на фермерските съюзи в страната, съобщи

" Отново аграрният бранш е измамен от държавното управление на Мицотакис " е първият коментар от централата на опозиционната СИРИЗА.

Протестиращите желаеха таван на цената на тока от 7 евроцента за киловатчас, до момента в който държавното управление им предложи скица с по-ниски цени и то единствено за идващите две години. Тези, които имат данъчни отговорности ще заплащат по-скъп ток.

Връщането на акциза на горивата ще става за по-кратко време, а ще се водят договаряния за в допълнение финансиране за  горивата от идната година. Фермерите са недоволни, че няма стихотворец ангажимент да се вкара непоколебим закон против търговците за  нелегалния импорт на земеделски артикули от чужбина, които на локалния пазар се продават като гръцки. Фермерите не получиха поддръжка и в настояването за цялостни компенсации при естествени бедствия.

Първите мнения на земеделците след привършване на договарянията са, че с " аспирин не се лекуват тежки заболявания ".

Започват заседания на фермерските съюзи по места, където ще решат дали ще продължат митингите или одобряват предлагането на държавното управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР