Фермерите, които останаха на протест, заговориха за символично недоволство“. След

...
Фермерите, които останаха на протест, заговориха за символично недоволство“. След
Коментари Харесай

Протестите стихват: Недоволни земеделски производители ще чака ротацията

Фермерите, които останаха на митинг, заговориха за „ алегорично неодобрение “. След ескалацията под прозорците на властта ще паднат ли дефинитивно блокадите?

Ако до през вчерашния ден протестиращите земеделци изглеждаха непреклонни, през днешния ден тонът е омекотен. Блокадата на пътя Русе-Велико Търново беше за малко. В идващите дни недоволството ще е алегорично, само че протестната подготвеност остава. 

Според ръководителя на Националния съюз на говедовъдите в постигнатия меморандум има доста препъникамъни

„ Ние и Венци Върбанов се опитваме да посъветваме, до края на седмицата по-късно да останем в протестна подготвеност и да изчакаме ротацията с подаването на оставката и назначението на нов министър “, сподели Димитър Зоров, ръководител на Националния съюз на говедовъдите.

Призиви за прекъсване на митинга пристигнаха от Бойко Борисов.

„ Земеделците към този момент дотегнаха на хората с тези затваряния към този момент на всички стартира да им тежи “, съобщи водачът на ГЕРБ.

В обсега на нормативните актове за законодателни промени са включени промени в осем закона и приемането на два нови закона

В началото на февруари Борисов дефинира работата на земеделското министерство като „ доста слаба “, само че през днешния ден се разгласи срещу промяната на министър Вътев.

„ А не поддържам Зоров, тъй че би трябвало да запазим положителния звук “, съобщи той.

Днес в коридорите на Народно събрание Бойко Борисов съобщи, че не пази Зоров, желае митингите да спрат и ви омекнахте - за какво?

Блокирани за граничните пунктове „ Калотина “ и „ Гюешево “

„ Няма нищо общо с изказването на Бойко Борисов и по този начин нататък, ние следваме волята и желанието на хората. Ние имаме твърди претенции те не зависят от никой от политиците. Днес, на следващия ден, в петък митинги ще има по-късно ще решаваме съгласно обстановката “, отговори Димитър Зоров.

Дали Кирил Вътев ще остане министър и след ротацията към момента не е ясно. Ако това се случи, митингът се кани да продължи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР