Фермери блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Маказа в

...
Фермери блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Маказа в
Коментари Харесай

Фермери блокираха пътя за ГКПП Маказа

Фермери блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Маказа " в региона на кръстовището за пункта и Момчилград, познато измежду локалните като спирка Джебел, с искане за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Действията им бяха подкрепени от сътрудници от Смолян и Карлово.

" Ние всички аграрни производители към този момент сме дружно и няма да ни разделят. Това би трябвало да стане ясно на нашите ръководещи. На 13-ти сме в София. Ще стигнем и до Европа ", сподели пред присъстващите ръководителят на Асоциация " Обединени животновъди " Бойко Синапов.

По думите му, сегашният министър и екипа му не могат да извършат нужните промени. Според Синапов от асоциацията, която съставлява, са дали над 40 оферти за Стратегическия проект до 2027 година в бранша, като по нито едно няма развиване.

Искаме Закон за отбрана на българския производител. Искаме да защитим българското земеделие, отглеждане на животни, зеленчукопроизводство, за това министър Вътев, желаеме вашата оставка, се обърнаха към земеделския министър протестиращите.

Освен блокадата, протестиращите изсипаха самосвал с тор върху основния път, възпламениха бала със плява и изляха цистерна с мляко.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР