Фермерът Сорин Туза си въздъхва с облекчение, когато лекар и

...
Фермерът Сорин Туза си въздъхва с облекчение, когато лекар и
Коментари Харесай

Доставят ваксината до къщите на хората в изолирани села в Румъния

Фермерът Сорин Туза си въздъхва с облекчение, когато доктор и две медицински сестри, предлагащи имунизация против, почукват на вратата му в изолирано село в румънските Карпатски планини, предава БГНЕС.
" Благодарен съм, че пристигнаха по този път ", сподели Туза, кьорав измъчен от диабет, който прекарва две седмици в болница, откакто се заразява с заболяването преди няколко месеца, макар че живее в толкоз отдалечено място. " Тази болест не е смешка ", споделя 45-годишният мъж пред Агенция Франс Прес от вкъщи си в Пойенита Войни, който гледа към високи зелени скатове, разпростряли се докъдето стига взор. Въпреки заболяването му, брачната половинка на Туза Мирела към момента не има вяра, че вирусът съществува, само че насилствено се съгласява също да бъде имунизирана.
 Без карантина за имунизирани българи в Румъния или с негативен тест Без карантина за имунизирани българи в Румъния или с негативен тест
Българските жители, които пътуват за Румъния, към този момент няма да подлежат на карантина, в случай че са имунизирани против ковид или покажат от...
Доктор Стефан Репеде, който прекарва час по планински пътища, с цел да стигне до селото с към 40 души, координира плана за имунизиране на тези в отдалечени региони в централния окръг Хунедоара в Трансилвания, които постоянно нямат средства да пътуват, с цел да получат дозата си. " Гражданите се имунизират както и когата желаят, само че тези в селските региони са изолирани “, споделя 64-годишният доктор с остро възприятие за комизъм, добавяйки, че " се бори с антиваксъри от 33 години ".
" Окръг Хунедоара е 70 % планински, тъй че се опитваме да достигнем до тези, които не могат да получат достъп до платформата за записване или да отидат до център за имунизация. Досега нещата са сполучливи, " споделя префектът на окръг Хунедоара Калин-Петру Мариан пред Франс прес
Повече от 3,8 милиона души измежду 19-милионното население на са получили най-малко една доза ваксина против COVID-19 до момента - някои по време на " имунизационни маратони ", отворени 24/7, проведени от държавното управление в допълнение към онлайн и система за телефонно записване. Усилията са част от упорит опит за имунизиране на пет милиона души до края на май, което съгласно специалисти е невъзможна при настоящия ритъм. От началото на пандемията Румъния е записала близо 30 000 смъртни случая.
" Най-трудната фаза ще бъде да достигнем регионите, където румънците нямат достъп до медицински услуги, " споделя Беатрис Малер, шеф на болница в Букурещ, за Франс прес. " Имаме огромни елементи от страната, където общопрактикуващите лекари не съществуват, където популацията не е образовано и известията, които изпращаме посредством телевизионни станции, даже не се схващат ", добавя той.
 Румъния с първи случай на индийския вид от ковид Румъния с първи случай на индийския вид от ковид
Румъния заяви за регистриран първи случай на индийския вид на коронавирус, доказан от здравното министерство. Случаят е диагностицира...
Но единствено няколко от 41-те окръга на Румъния досега копират плана за имунизация на Хунедоара. Тъй като доста лекари се стремят да работят в чужбина, Румъния изостава от множеството други страни в Европейски Съюз по брой лицензирани лекари на 100 000 поданици, сочат данни на Евростат, недостиг, който е най-остър в селските региони. Пойенита Войни и прилежащото Бунила са измежду над 210 села в цялата страна, които нямат общопрактикуващ доктор на място, съгласно скорошен отчет на омбудсмана на Румъния.
В Бунила селянинът Йонел Преда не се нуждаеше от увещание от доктор Репеде и екипа му, когато дойдоха. " Исках имунизацията през цялото време. И в този момент съм доста благополучен ", сподели 72-годишният мъж пред Франс прес, отваряйки дребния си двор за пътуващия доктор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР