Фермерът Идеал Николов от дупнишкото село Бистрица бил шокиран, след

...
Фермерът Идеал Николов от дупнишкото село Бистрица бил шокиран, след
Коментари Харесай

Цигани влачиха с колата си откраднат кон 40 км, пътьом обраха и баба

Фермерът Идеал Николов от дупнишкото село Бистрица бил шокиран, откакто от полицията в Радомир му се обадили по телефона, че единият от конете му е при тях и да пристигна да си го прибере.

Той не знаел, че конят му е откраднат, помислил, че негов другар се майтапи с него.

Ето какво описа Идеал Николов: „ Вечерта синът ми Георги е оставил кобилата на паша в наша морава край селото. Сутринта отидох на работа на строителния обект и към 11,00 часа ми се обади мъж по телефона и ми съобщи, че кобилата ми е в РУП – Радомир. Аз не повярвах, защото не съм схванал, че кобилата е открадната, а и гласът насреща наподобяваше на гласа на мой другар, по тази причина заявих на служителя на реда да не се майтапи с мен. Казах му, че конят ми не е откраднат, само че той продължи да ми изяснява, че животното е било откраднато от ром от кв. „ Гиздова махала” в Дупница, който бил дружно с жена, с която живеел на фамилни начала.

Едва тогава разбрах, че не е смешка. Веднага си потеглих от работа и с огромен микробус отидох в полицията в Радомир. Полицаите се бяха погрижили за коня да не е гладен.

Разказаха ми по какъв начин са задържали крадеца, който е от Дупница и има над 20 регистрирани обири, за които даже е лежал в пандиза. Циганинът от Дупница живеел на фамилни начала с жена от Радомир. Те откраднали коня и го вързали за колата, с която се придвижвали, като му вързали на опашката светлоотразителна жилетка.

Щели да го дадат в касапница в Перник за 300 лв., а аз купих кобилата преди 2 години за 2000 лв.. Казва се Мая и е на 9 години. Тя е от стадото от 15 коне, което отглеждам. Животното е минало 40 км през нощта от село Бистрица до Радомир, копитата са напукани от дългото вървене.

Семейството роми на път за Радомир решили да откраднат и нещо от вкъщи на стара жена от Старо село. Докато спяла, те влезнали в дома й и взели тв приемник и още нещо, само че тя се събудила и вдигнала олелия.

Синът й се събудил и подгонил крадците.

Циганите бягали към „ Алфа Ромео”-то, с което се придвижвали, а синът на старата жена не спирал да ги гони. През това време някой от съседите се обадил на полицията в Радомир.

Полицаите пристигнали бързо и задържали крадците, тогава видели, че кон е вързан за лекия автомобил. Закарали кобилата в полицейското ръководство и по чипа на ухото й разкрили, че аз съм притежателят, издирили са и номера на мобилния ми телефон и ми се обадиха. Като видях кобилата, се разплаках от наслада.

Извадих пари да дам на служителите на реда да се почерпят, само че те изрично отхвърлиха. Исках да ги почерпя с бонбони и кафе, само че и това отхвърлиха. Такива учтиви и деликатни служители на реда не съм срещал. Възхитен съм от тяхното отношение, от човещината им и от цялото им поведение”, завърши прочувствения си роман Идеал Николов, представен от struma.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР