Фентъзи романът пренася читателите на друга планета с различни природни

...
Фентъзи романът пренася читателите на друга планета с различни природни
Коментари Харесай

Журналист от Варна издаде дебютна книга, опитва вкуса на фентъзи жанра

Фентъзи романът придвижва читателите на друга планета с разнообразни естествени закони

Дългогодишният кореспондент във варненски медии Андрей Андреев издаде своята дебютна книга.

" Повестта на един наш " е фентъзи разказ, който ни придвижва в една различна галактика на магии и борби сред разнообразни раси създадния. Протагонистът в нея - нашът Базил от с. Естрин не е типичният основен воин. Той е болнаво творение с доста недостатъци, негативно мнение за съвсем всеки и жадува за елементарен и спокоен живот без завършения, без учене и без развиване. Съдбата обаче има други проекти за него и го изправя в борба с някои от най-могъщите човешки вълшебници.



Авторът се майтапи, че сюжетът на книгата е на назад под въздействие на историческата просвета, в която постоянно се прибягва към ретроспекция, с цел да се изясни даден проблем. Споделя, че в началото проектите му за фентъзи романа били разнообразни до момента в който не посочил първия роман от книгата на своя колежка. След като тя го обсипала с въпроси той се заел първо да продължи историята, а по-късно да сътвори и предистория.

Андреев споделя, че е извънредно благополучен от обстоятелството, че е намерил волята да сбъдне една своя детска фантазия и копнее историята на Базил да се трансформира във фентъзи галактика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР