Феновете ще могат да се върнат на стадионите в Нидерландия

...
Феновете ще могат да се върнат на стадионите в Нидерландия
Коментари Харесай

Феновете ще могат да се върнат на стадионите в Нидерландия

Феновете ще могат да се върнат на стадионите в Нидерландия през идващия сезон, само че единствено в стеснен брой и без тези на гостуващите тимове заради продължаващите ограничавания, свързани с пандемията от ковид.

Холандската федерация съобщи, че кметовете и полицията ще позволяват единствено локалните почитатели, тъй като това ще улесни влизането и излизането от стадионите. Миналият сезон беше преустановен предварително, откакто нидерландското държавно управление забрани спортните събития, даже и при затворени порти поради пандемията.

Новата акция би трябвало да започва на 12 септември със съблюдаване на отдалеченост от 1.5 метра, като се изключи последователите, които са малолетни и тези от едно домакинство.

Нидерландската федерация разгласи, че до 40 % от потенциала на стадиона може да бъде напълнен при тази краткотрайна мярка, а задачата е "да се играе допустимо най-скоро пред цялостни игрища с всички почитатели " Засега не е открито решение за друго ограничаване - почитателите нямат право да пеят, нито да честват головете, с цел да не популяризират вируса. Федерацията се надява клубовете и почитателите да се спогодят по този въпрос.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР