Феновете на Ботев“ подкрепиха идеята за отключване на училищни дворове

...
Феновете на Ботев“ подкрепиха идеята за отключване на училищни дворове
Коментари Харесай

Бултрасите подкрепиха отключването на училищни дворове в Пловдив за спорт извън учебно време

Феновете на „ Ботев “ поддържаха концепцията за отключване на учебни дворове в Пловдив за спорт и забавление отвън образователно време. Те оправиха апел към общинските съветници, които следва да прегледат изменение в наредбата, която сега делегира на шефовете право да вземат решение с катанец или без да са дворовете им.
Прочетете още
Както медията ни към този момент писа ОбС- Пловдив следва да прегледа смяна в Наредбата за реда и ръководство с общинско имущество, в частта засягаща инфраструктура на образователните заведения. Ако то бъде признато шефовете на учебните дворове ще бъдат задължени да обезпечат „ свободен достъп на жителите до учебните дворове и игрищата навън за спортни действия “ до 22ч. всеки ден от седмицата.

Бултрасите пишат до общинските съветници, че позицията им се основава „ само на любовта ни към „ цар футбол ” – великия спорт, обич, която сплотява милиарди хора по света всяка година “.

Те дават образец с началото на тима, белязано точно от спортната площадка на колежа „ Свети Августин “.

„ С недалновидното си решение да затварят учебните заведения „ си “ някои пловдивски шефове неумишлено прекъсват пъпната шнур освен на великия цар футбол, само че и на всички форми на групов спорт в България “, обосновават се те.

По мнение на почитателите на клуба, Община Пловдив би трябвало да предприеме ограничения против вандализма, с цел да не се тормозят шефовете от посягане върху инфраструктурата на учебните заведения. Тези ограничения обаче ен бива да се показват в блокиране на опцията децата в Пловдив да спортуват, считат бултрасите.

 

Ето и цялостната им позиция, публикувана в страницата им във Facebook:

„ Ние, почитателите на ПФК „ Ботев Пловдив “, се разгласяваме изрично в поддръжка на предлагането децата на Пловдив още веднъж да имат свободен достъп до спортните  площадки в дворовете на учебните заведения. И това наше мнение е учредено само на любовта ни към „ цар футбол ” – великия спорт, обич, която сплотява милиарди хора по света всяка година.

Вие доста добре знаете, че обичаният ни „ Ботев “ е най-старият футболен клуб в България. Клуб, водещ началото си точно от едно учебно заведение – колежа „ Свети Августин “ – приблизително учебно заведение, чиито ученици разпространяват играта, а през 1912 година учредяват „ Хр. Ботевъ – Футболно сдружение “. От там потегля историята и стигаме до наши дни, в които футболът е съществено публично събитие. За милиарди хора той е развлечение, за милиони е спорт за здраве, за стотици хиляди е метод на прехранване, за малко на брой е бизнес за милиарди долари, а за нас – просвета и метод на живот.

С недалновидното си решение да затварят учебните заведения „ си “ някои пловдивски шефове неумишлено прекъсват пъпната шнур освен на великия цар футбол, само че и на всички форми на групов спорт в България. В днешните времена, в които зависимостта към компютърни игри и интернет е голям камшик, а децата всеобщо страдат от затлъстяване, сходно решение граничи с закононарушение по отношение на младежта.

Ние разбираме изцяло, че шефовете се тормозят от вандалски прояви и нечистоплътно потребление на построените с нашите налози спортни площадки, само че по този метод наказваме и почтените. По този метод вършим малцината вандали още по-обществено значими. По този метод им разрешаваме да взимат децата ни за заложници.

Затова ние се разгласяваме в поддръжка на предлагането, а дано Община Пловдив вземе други ограничения против вандализма, с които да подсигурява публичния ред и сигурността на децата, които просто желаят да играят в учебното заведение си “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР