Феноменалният немски музикант Кристоф Ешенбах, който от няколко десетилетия е

...
Феноменалният немски музикант Кристоф Ешенбах, който от няколко десетилетия е
Коментари Харесай

Маестро Кристоф Ешенбах гостува за първи път в България

Феноменалният немски музикант Кристоф Ешенбах, който от няколко десетилетия е на върха на международния подиум за класическа музика и работи с най-елитните оркестри от петте континента, гостува в сезона на Софийската филхармония. Концертът е в програмата на Европейския музикален фестивал 2021, научи ДУМА от Ирена Данкова от " Кантус фирмус ". Първата среща на фамозния диригент с българската аудитория ще се състои на 2 декември от 19 ч. в зала " България ".

Ешенбах е прочут с широтата на репертоара си, с дълбочината на своите тълкования и с харизматичното си лъчение на сцената. От септември 2019 година той е музикален шеф на Оркестъра на Концертхаус - Берлин, а преди този момент е бил началник на оркестър " Тонхале " - Цюрих, Симфоничния оркестър на Северногерманското радио в Хамбург, Оркестъра на Филаделфия, Оркестъра на Париж и Националния симфоничен оркестър във Вашингтон. Личната кариера към този момент не е единствената му цел, а желанието да съобщи своите достижения на идващото потомство, черпейки ентусиазъм и сила от младите гении. Сред неговите открития са пианистът Ланг Ланг, цигуларката Юлия Фишер, виолончелистът Даниел Мюлер-Шот и други

Солист в концерта на 2 декември ще бъде Цимон Барто, американски пианист, извънредно нетрадиционна фигура в света на класическата музика. Освен виртуозен музикант, Барто се увлича от литературата, владее няколко езика, написа романи и стихове.

Цимон Барто

Снимка (c) Stella Dash

В програмата ще бъдат изпълнени Концерт за пиано и оркестър 2 и Четвъртата симфония на Йоханес Брамс. Концертът на Софийската филхармония се провежда в партньорство с " Кантус фирмус ". 21-вото издание на Европейския музикален фестивал се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата и Столичната община, като част от Календара на културните събития на Столичната община.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР