Феноменалните способности на Ванга да предсказва бъдещето, да вижда назад

...
Феноменалните способности на Ванга да предсказва бъдещето, да вижда назад
Коментари Харесай

Учени доказват феноменалните способности на Ванга да предсказва

Феноменалните качества на Ванга да предсказва бъдещето, да вижда обратно в предишното на изцяло непознати хора и да оказва помощ със свръхестествени сили е научно потвърдена с хиляди страници научно създадени експертизи.

Екип на " България Днес " получи достъп до документите на Института по сугестология (наука за внушението - б.а.), който работи по разплитането на загадките, свързани с фамозната пророчица от Петрич още през 60-те години на предишния век.

Лично първият партиен и държавен началник Тодор Живков дава благословията си някои от най-изявените светила в науката да се заемат с задачата да разкрият мистерията на сляпата ясновидка от Петрич. В Държавния списък се пазят докладни от шефа на Института по сугестология професор Георги Лозанов до Живков, в които ученият регистрира резултатите от своите изследвания и търси поддръжка за разширението на активността. Лозанов споделя за огромния интерес от чужбина към феномена Ванга и получава цялостна поддръжка от властта.

Професорът и неговият екип създават система, по която да бъдат оценени на научна основа качествата на Ванга. За тази цел са интервюирани хиляди хора, които са посетили пророчицата в търсене на помощ за свои житейски драми. Те попълнят анкетен лист със следните въпроси:

1. За кой път идвате при Ванга Димитрова?

2. Позна ли ви нещо от предишното или сегашното?

3. Опишете какво тъкмо ви позна? Опишете какво не ви позна?

4. Опишете какво ви сподели за бъдещето?

Изрично е упоменато, че всички данни ще бъдат употребявани единствено за научни проучвания, по тази причина е от извънредно значимо значение да се дават точни сведения. Учените подхождат доста точно към комплицираната си задача. След приключването на избран интервал от време научните служащи още веднъж търсят контакт с хората, взели участие в проучването на Ванга. Във втората анкетна карта въпросите са ориентирани към това до каква степен предсказанията за бъдещето, направени от пророчицата, са се сбъднали.

Изследването, което продължава в течение на години, води до смайващи резултати. Дори и за най-големите скептици става явно, че Ванга се е оказала права в толкоз доста случаи на предсказания и пътувания обратно във времето, че феноменалната й заложба на процедура е неоспорима.

" Позна, че синът ми е погубен. Позна за първия ми мъж и девера ми Методи. Каза да дам облеклата на сина ми на сиромасите. " Това написа А. Цолова от село Три кладенци, която е посетила Ванга на 5 декември 1967 година На въпроса: " Позна ли ви някои обстоятелства, които не е могла да научи по някакъв различен метод? " Цолова дава отговор с изрично " Да ".

Подобен е резултатът и в голяма част от хилядите досиета на Института по сугестология, които, за благополучие, са непокътнати в Държавния списък.

Друг бележит български академик, професорът по социология Величко Добриянов, прави свое проучване на феномена Ванга през 70-те и 80-те години на XX век. Академичният труд се основава на разбор, изработен след 10 сеанса, извършени с сложени лица, на които Ванга " гледа ", без да знае кои са в предишното и бъдещето. Всички участници са авансово инструктирани за естеството на опита.

Чрез личен теоретичен метод ученият пресмята коефициенти на познаваемост при осъществяване на сеансите с посетилите я хора. И пророчицата устоя " изпитите " си ослепително!

Всеки сеанс се записва и проучва. Резултатите са феноменални. В множеството случаи над 70 % от това, което Ванга споделя за предишното и за фамилията на " сътрудника ", се оказва правилно. Става дума за имена, събития и обстановки, които пророчицата няма по какъв начин да знае авансово, само че посочва с невероятна акуратност по време на сеансите.

Установено е, че Ванга има дарбата да контактува с хора, които към този момент не са сред живите, и да " приказва " с тях. Вижда и ориста на учения, който изследва нейните феноменални качества.

" Това се случи след един сеанс за проучването на мъжа ми - описа през 2019 година Рада Добриянова, брачната половинка на проф. Добриянов. - След изявлението Величко се обърна към Ванга: " Кажи ми, ще изучим ли ние с Рада нашите девойки, ще им дадем ли добра посока в живота? ". " Ке ги изучите! " - отсече бързо Ванга. - Нема да мислиш за тех! Арни са деца и в гимназията ке влезнат... " И тя спря дотук. Не сподели и една дума повече. "

Една година по-късно проф. Величко Добриянов си отива от този свят. По-голямата му щерка преди малко е почнала да учи в британската гимназия. По-малката още е в прогимназия.

" Убедена съм, че вуйна Ванга беше видяла неизбежното - споделя Рада Добриянова. - Но нейната вродена човечност и добрина не й позволяваха да приказва за гибелта. Дори когато я е предусещала. "

Професор Величко Добриянов си отива от този свят през 1992 година, преди да види своя труд за Ванга, отпечатан в книга. Рада Добриянова въпреки всичко съумява да разгласява научното проучване на брачна половинка си. Книгата се споделя " Феноменът Ванга " и е отпечатана през 1995 година Изданието се трансформира в библиографска необичайност, само че остава като едно от най-стойностните доказателства за феноменалните качества на фамозната българска пророчица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР