Феноменалната тенис фамилия Малееви зае централно място на сайта на

...
Феноменалната тенис фамилия Малееви зае централно място на сайта на
Коментари Харесай

ESPN: Приказните сестри от България

Феноменалната тенис фамилия Малееви зае централно място на уеб страницата на американската телевизия ESPN.

В продължение на 23 години те бяха в елита на международния женски тенис, като най-голямата сестра Мануела стигна и до Топ 3 на международната класация.

И всяка от тях съумя да стигне до най-хубавите шест на върха на ранглистата, даже и повече от това - те бяха хайлайф! ", написа ESPN.

Началото беше от майка Юлия Берберян. Тя господства на тенис сцената в комунистическа България през 60-те години и беше първенец на страната си. Но не съумя да се състезава отвън границите на родината си. Дъщерите й обаче минаха тези граници и реализираха нещо огромно за останалата част от нацията. "

Пробивът на Мануела въобще не бе муден, тя завоюва " Ориндж Боул " на 12 години, а по-късно отпразнува и юношеската купа на " Ролан Гарос ". Два сезона по-късно тя е към този момент пълноправна част от елита и на 18 година победи легендата Крис Еверт, след което стига до четвъртфиналите на " Уимбълдън ". Върхът е през 1984-та и 1985 година, само че най-хубавият спомен за самата нея остава бронзовия орден за България на игрите в Сеул 1988. Мануела се отдръпна като част от топ 10 през 1994-а след една страхотна кариера. "

" Също с добра физическа мощ като Мануела, на 21 години тя към този момент бе достигнала четвъртфиналите във всеки от шампионатите в Шлема и бе №6 в света. Играеше дружно със сестрите си, а и ги биеше - както в Монреал през 1991 година, където победи и двете, преди да стигне до финала., е коментарът за Катерина.

" Най-младата от Малееви беш може би най-талантливата от трите, само че имаше противен малшанс с контузии в кариерата си. Контузия на рамото я преследваше и даже я води до операционната. Заради нея не игра в продължение на 11 месеца. Не съумя по-късно отново да се върне до равнището, което я води до №4 в ранглистата, както през 1996 година

Американската спортна телевизия е безапелационна - това са феноменални сестри тенисистки, чието достижение надали в миналото може да бъде повторено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР