Фен на ЦСКА-София“ беше откаран в болница, след престрелка с

...
Фен на ЦСКА-София“ беше откаран в болница, след престрелка с
Коментари Харесай

След дербито „ЦСКА – София“ и „Левски“: 16 задържани и един пострадал

Фен на ”ЦСКА-София “ беше откаран в болница, след престрелка с ракети по време на дербито с „ Левски “. Мъжът е потърпевш в средата на първата част, когато почитател на “сините ” от бранш „ Б “ изстрелва ракета към централната естрада.

 

 дерби цска левски
Българска телеграфна агенция

 

 

 дерби цска левски
Българска телеграфна агенция

 

Наложила се е интервенция на лекари , а потърпевшият е откаран с кола за спешна помощ към болница. Малко след случката, от бранш „ Б “ полетя нова ракета, която уцели още един почитател на „ алените “, предава

Престрелка сред агитките на двата тима е имало и в бранш „ В “. Дикторът на стадиона няколко пъти е предизвестил почитателите да престанат и разгласи, че в противоположен случай мачът може да бъде пресечен.

След края на дуела от Министерство на вътрешните работи изпратиха информация, че общо 16 са арестувани за период до 24 часа преди, по време и след футболна среща в столицата. Един е взел участие в сборичкване преди мача и е арестуван на бул. „ Драган Цанков “.

Малко по-късно, на построените контролно-пропускателни пунктове на стадиона са арестувани трима. Един малолетен – за владение на наркотични субстанции, и двама, единият, от които също малолетен, – за владение на пиротехнически произведения.

След приключването на мача са арестувани общо 12 почитатели за хулигански дейности и нанесени вреди в рейс на всеобщия градски превоз, в региона на бул. „ Цариградско шосе “.

По време на дербито за малко породи напрежение сред двете футболни агитки. В резултат на бързата интервенция на полицейските сили, обстановката бе овладяна и не бе позволено разгръщане на спора.

Столична дирекция на вътрешните работи предприе ограничения за застраховане на публичния ред и организация на придвижването по отношение на извършената футболна среща сред тимовете на ПФК „ ЦСКА-София “ и ПФК „ Левски “. При напредването огромните групи почитатели на двата тима към Националния стадион не бяха позволени съществени нарушавания на реда в центъра на София.

По време на шествието на една от агитките е видяна група почитатели, издигнали транспаранти със свастики. Те са снимани с видеотехнически средства и следва в границите на формираната в Столична дирекция на вътрешните работи инспекция да бъде открита самоличността им, след което да бъдат глобени по административен ред по Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия.

По време на мача, по трибуните на стадиона транспаранти с такива знаци не са били разпъвани. Действията за определяне на самоличността на нарушителите не престават.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР