Феминизмът е от движенията, борещи се за равенство между половете.

...
Феминизмът е от движенията, борещи се за равенство между половете.
Коментари Харесай

Цялата истина за 17-годишното момиче, което стана първата моделка в Саудитска Арабия

Феминизмът е от придвижванията, борещи се за тъждество сред половете. Но в днешната народна власт от една добра концепция той към този момент се трансформира в битка против мъжете. Въпреки това, и през ХХI век в света към момента съществуват страни, за които дискриминирането на правата на дамите не е някаква вятърна мелница, а действителен проблем.

Саудитска Арабия и стилната промишленост са взаимно изключващи се понятия Все отново на дамите от Изтока даже не се позволява да демонстрират своите лица, а какво да приказваме за разходки по стилния подиум в съмнителни тоалети.

Но даже и в тази вярна до гибел на античните обичаи страна животът не тъпче на едно място. Всичко стартира с това, че представителките на прелестния (а не слабия) пол получиха позволение да карат. И по този начин зрънце по зрънце, и воала - през днешния ден Саудитска Арабия покорява света на модата.



Запознайте се! Това е саудитската моделка Талида Тамер. Момичето е единствено на 17 години, само че, като че ли, съществено е настроено за огромни триумфи в живота. Буквално през предишните дни Талида дебютира на Седмицата на модата в Париж: хубавицата откри ревюто на сбирката на Antonio Grimaldi. Също е забавен и обстоятелството, че единствено дни по-рано Тамер се появи на корицата на известното лъскаво списание Harper’s Bazaar Arabia.


По думите на Тамер, за нея стилният бизнес е опция да съобщи пред целия свят правото на арабските дами на самореализация.

Талида Тамер е родена в пристанищния град Джида. Баща ѝ е жител на Саудитска Арабия, а майка ѝ е италианка.


Още от детство Талида Тамер е знаела повече за стилния бизнес, в сравнение с нейните връстнички. Навремето майка ѝ също е работила като манекенка и е работила не с какъв да е, а с марки като Armani, Gianfranco Ferre и La Perla.


Благодарение на своята майка момичето е получило колосални познания за това, за което локалните жителки изобщо даже не знаели какво е.


Талида също имала честа да работи с марката за парфюми Karloff и ритейлъра Rubaiyat.


Източната хубавица признава, че основните ѝ кумира са Жизел Бюндхен и холандската моделка с египетски корени Имаан Хамам.



Поради това, че Тамер дефилира по международните фешън сцени и неведнъж е взела участие в огромни рекламни акции, тя е кръстена в мрежата " първата моделка в Саудитска Арабия ".


По думите на младия гений, тя постоянно е знаела, че рано или късно арабските дами ще получат право на глас, а Талида към този момент е споделила своята тежка дума, заявявайки за себе си в качеството на професионален модел.


Популярността на саудитската моделка занапред почва да пораства: в Инстаграм тя има към този момент над 13 000 почитатели.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР