Феликс Оже-Алиасим и Холгер Руне категорично могат да бъдат определени

...
Феликс Оже-Алиасим и Холгер Руне категорично могат да бъдат определени
Коментари Харесай

Броячът спря на 16: Феноменален Руне разгроми Алиасим и ще играе на дебютен Мастърс финал!

Феликс Оже-Алиасим и Холгер Руне изрично могат да бъдат избрани като двамата състезатели в АТР Тура, които прогресираха най-вече с изявите си през последния месец на конкуренциите в зала, откакто канадецът се намира в серия от 16 следващи победи, по време на която завоюва три трофея, до момента в който 19-годишният гений в този интервал игра три финала, от които завоюва един - този в Стокхолм. Двамата видни представители на идната генерация в тениса, освен това родени през сегашния век, продължиха невероятната си форма и на заключителния Мастърс 1000 шампионат за сезона в Париж, където през днешния ден се изправиха във етапа на полуфиналите в повтаряне на финала си отпреди седмица в Базел, когато международният номер 8 надви в два сета и завоюва оценката при първата им публична среща на равнище АТР.

Сблъсъкът във френската столица обаче ни даде още по-добър взор върху големия капацитет на скандинавеца, към чийто екип неотдавна се причисли вероятно най-авторитетният тенис треньор - Патрик Муратоглу, и резултатите не закъсняха. Руне още на старта на надпреварата в зала " Берси " мина сложен тест в лицето на Стан Вавринка, когато му се наложи да избави три мачбола, преди след това да реализира поредни победи над трима топ 10 представители - Хуберт Хуркач, Андрей Рубльов и международния номер едно Карлос Алкарас, с цел да може през днешния ден да се поздрави с четвърта такава, откакто по отношение на страхотната серия на Оже-Алиасим в оспорван конфликт, траял час и 27 минути - 6:4 6:2. С следващия си ефектен успех младежът се класира за финала на Мастърса в Париж, негов дебютен на сходно ниво, където ще спори за купата и място в топ 10 на класацията на АТР против спечелилия всред Новак Джокович и Стефанос Циципас, които оформиха блестящ полуфинал в долната половина на шампионата.

Канадецът опитваше още от първата точка в дуела да се нагърбва с самодейността в разиграванията, търсейки бърза развръзка на събитията с печеливш удар, но точно това предпочитание му изигра неприятна смешка и той изпрати ужасяващ гейм на начален удар с четири непредизвикани неточности, с което съобщи подаването си в актива на международния номер 18. Датчанинът почувства ентусиазъм от блестящия си старт на срещата и със забележително самочувствие организираше своите акции в атакуващ проект, усещане при които правеше остротата му от бекхенд страната, където първенецът от Базел непроменяемо срещаше компликации и постоянно бъркаше. Скандинавецът също така нееднократно към този момент ни потвърди и на какво равнище е развил сервиса си, като вкара 89% от първите си подавания в сета и изцяло закономерно го записа на сметката си, без да позволява каквито и да е съмнения в откриващата фаза на мача.

Началото на втората част се оказа аналогично с това на дуела, откакто нови самоотвержени дейности на Алиасим в търсенето на уинър провокираха куп грешки в играта му и на база видяното, последва логически пробив задатък за датчанина, който само се нуждаеше от това да пласира топката в корта, с цел да завоюва точка. Преломният миг на конфликта пристигна в третия гейм, когато младежът оцеля в 13-минутна драма против канонадата от начален удар на международния номер 8 и осъществя втори брейк, с цел да се откъсне удобно напред по пътя към място в мача за купата. Руне затвърди преимуществото си с безкомпромисно сервиране в идните минути и резервира това си ниво до края на срещата, довеждайки събитията до подобаващ процес в своя изгода, като постави точка на разногласието, с което си подпечата присъединяване на финала на Мастърс 1000 шампионата в Париж през утрешния ден.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР