Федерацията по гимнастика на Канада обяви, че е освободила 70

...
Федерацията по гимнастика на Канада обяви, че е освободила 70
Коментари Харесай

Федерацията по гимнастика на Канада съкрати 70 процента от служителите

Федерацията по гимнастика на Канада разгласи, че е освободила 70 % от личния състав си през тази седмица.

Изпълнителният шеф на федерацията Иън Мос обаче се надява, че тези хора скоро още веднъж ще могат да бъдат назначени на работните си места, откакто в петък локалното държавно управление разгласи, че ще отпусне изключителни средства за подкрепяне на аматьорския спорт в страната, който е пред колапс поради пандемията от COVID-19.

"Трудно се взима такова решения. Това не бе приятна седмица за никой от нас. Надявам се, че ще мога да се обадя отново на нашите чиновници и да им кажа, че от на следващия ден се връщат на работа ", разяснява Мос пред "Дъ Канейдиън Прес ".

Канадската аматьорска спортна система ще бъде финансирана със 72 милиона канадски $ (52 милиона щатски долара). Парите ще бъдат предопределени с изключение на за атлети-аматьори и за тези, които се готвят за присъединяване на Олимпийските и Паралимпийските игри в Токио.

Канадската американска футболна лига, Висшата лига по футбол и Елитната баскетболна лига също се надяваха да получат помощ от държавното управление, само че техният професионален статут ги изключва от оповестената стратегия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР