Федерацията на Бахрейн се облизва да привлече Карлос Насар евентуално

...
Федерацията на Бахрейн се облизва да привлече Карлос Насар евентуално
Коментари Харесай

Отмъкват ни Карлос Насар след Олимпийските игри в Париж?

Федерацията на Бахрейн се облизва да притегли Карлос Насар вероятно след Олимпийските игри в Париж тази година.

Арабите към този момент имат първокачествен играч в лицето на арменеца Гор Тигран Минасян. 29-годишният арменец смени националността си през 2022 година и от този миг е един от най-силните състезатели в свръхтежка категория, като отстъпва само на великия грузинец Лаша Талахадзе, който най-малко сега е недостижим.

Минасян стана втори и трети в света за новата си татковина, а завоюва и безапелационно два пъти и азиатското състезание.

Преди години Карлос бе желан и от Катар, само че отхвърли офертата. Той изясни, че това е поради треньора му Илиан Илиев, който щял да бъде доста афектиран, в случай че смени националността си. Илиев е откривателят на страхотния щангист, само че почина неуместно, до момента в който се качваше на високопланинската база в Белмекен през зимата.

Федерацията по щанги разгласи и цените за европейското в София. До 15 януари билет за всички дни без достъп до тренировки, само че с церемонията по откриването, коства единствено 100 лв., а по-късно става 250, като към този момент влиза и гледането на загрявката. Дневният билет ще бъде 20 лв., като се изключи първия ден, когато е откриването на 12 февруари и е 50 лв.. Карлос би трябвало да подвига на 17 февруари от 17 часа, когато е категория до 89 кг.

Роденият в Париж щангист е корав любимец за първото място в категорията, откакто държи всички континентални върхове, а усъвършенства и международния в изтласкването на последното състезание на планетата. Още трима наши са с първи поръчки на шампионата.

Резултатите от европейското важат и за олимпийската подготовка, като сега измежду първите 10 в категориите си са Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов. Идват отвън класирането и американците, тъй като тяхното състезание е във Венецуела, а те нямат право да влизат там поради скъсаните дипломатически връзки сред двете страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР