Федералното управление за гражданска авиация на САЩ (FAA) одобри окончателната

...
Федералното управление за гражданска авиация на САЩ (FAA) одобри окончателната
Коментари Харесай

Проект на Спейс Екс премина екологична оценка


Федералното ръководство за гражданска авиация на Съединени американски щати (FAA) утвърди окончателната оценка за въздействието върху околната среда на препоръчаната стратегия на компания " Спейс Екс " за галактическия транспортен съд " Старшип " и ракетата " Супер хеви " в Бока Чика, Тексас, откакто изиска повече от 75 условия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Управлението разгласява констатация за " липса на доста влияние ", само че сложи някои ограничавания върху изстрелванията и изиска ограничения за ограничение на въздействието върху околната среда, премахвайки трудността пред програмата.

Скоро след решението на FAA от " Спейс Екс " написаха в Туитър: " Една стъпка по-близо до първия орбитален тестов полет на " Старшип ".

От FAA означиха, че завършването на екологичния обзор не подсигурява издаване на лиценз за ръководство на транспортно средство. Това зависи от спазването на условията на ръководството за сигурност, риск и финансова отговорност.

Според оценката на Федералното ръководство за гражданска авиация на Съединени американски щати изстрелвания няма да бъдат позволени на 18 избрани празника и са лимитирани до не повече от пет уикенда годишно. Оттам също по този начин изискват непрекъснато наблюдаване на растителността и дивата природа, авансово известяван на близките общности за евентуалния звук от моторите и звуковите удари от изстрелванията, контролиране на осветлението на стартовия комплекс, с цел да се сведе до най-малко въздействието върху дивата природа.

Основателят на " Спейс Екс " Илон Мъск през февруари изрази " мощната си убеденост ", че новият му транспортен съд " Старшип ", предопределен за пътувания до Луната и Марс, ще доближи околоземна орбита за първи път тази година.

Дори в " най-лошия случай ", при който се изисква цялостна декларация за въздействието върху околната среда или има заплаха правосъдни разногласия по въпроса да се проточат, Мъск сподели, че " Спейс Екс " има авариен проект.

Компанията ще трансферира цялата си стратегия " Старшип " в галактическия център " Кенеди " в Кейп Канаверал, Флорида, където " Спейс Екс " получи нужното екологично утвърждение, добавя Илон Мъск. 

По-рано беше обявено, че НАСА желае от " Спейс Екс " да подсигурява, че проектът й за изстрелване на ракетата от последващо потомство от Флорида няма да изложи на риск близката стартова инфраструктура, която е от решаващо значение за Международната галактическа станция (МКС).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР