Федералното правителство на Германия е поискало въвеждане на забрана за

...
Федералното правителство на Германия е поискало въвеждане на забрана за
Коментари Харесай

Берлин иска забрана за гражданите на ЕС да ръководят руски компании

Федералното държавно управление на Германия е поискало въвеждане на възбрана за жителите на Европейския съюз да заемат управителни позиции в съветски държавни компании. Това заяви " Зюддойче Цайтунг ", базирайки се на документ, който Берлин е изпратил на своите сътрудници от общността и с който изданието разполага.

В него се отбелязва, че жителите на Европейски Съюз към този момент не би трябвало да имат право да вземат участие в надзорния съвет или борда на съветски държавни компании. Очаква се възбраната да бъде част от идващия пакет от западни наказания против Русия поради войната в Украйна.

Вестникът цитира и други пасажи от документа, в които немското държавно управление се застъпва за ограничение на международните цени на петрола. Освен това федералната република упорства Европейски Съюз да забрани съдействието с съветски нуклеарни компании.

Германия стимулира предлагането за възбрана на жители от Европейски Съюз да заемат управнически позиции в съветски корпорации с казуса със " стратегическата корупция ". Предлагането на " добре платени управителни позиции " в държавни компании " от дълго време е значим детайл " в напъните на Москва да упражнява политическо въздействие върху страните от Европейски Съюз, се споделя в документа. Ако бъде призната обаче, възбраната няма да важи за европейските филиали на съветските концерни.

" Зюддойче Цайтунг " разкрива още, че Ирландия, Полша и трите балтийски страни Литва, Латвия и Естония също са изпратили взаимен спорен документ. Правителствата на петте страни са за прекъсване на вноса на съветски уран. Също по този начин те приканват за възбрана на потреблението на антивирусния програмен продукт на Kaspersky Lab в Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР