Федералното бюро за разследване (ФБР) е разбило програмен пакет от

...
Федералното бюро за разследване (ФБР) е разбило програмен пакет от
Коментари Харесай

ФБР: Разбихме програмен пакет от зловреден хакерски софтуер, създаден от елитни руски шпиони

Федералното бюро за следствие (ФБР) е разрушило програмен пакет от злотворен хакерски програмен продукт, употребен от елитни съветски шпиони, съобщи Ройтерс, като се базира на изказвания на висши американски представители на правоприлагащите органи.

Световната осведомителна организация, представена от Българска телеграфна агенция, означи, че това дава визия за решителната битка в цифровата сфера сред двете киберсвръхсили.

Според изказванията техническите специалисти на ФБР са разпознали и деактивирали злотворен програмен продукт, употребен от съветската Федералната работа за сигурност (ФСС) против неотбелязан брой компютри в Съединени американски щати, и се надяват, че този ход ще нанесе пагубен удар против една от основните стратегии на Москва за кибершпионаж.

" Смятаме, че това е първокласният им инструмент за шпионаж ", сподели пред публицисти един от висшите американски представители преди да бъде публикувана тази информация. Той означи, че Вашингтон се надява интервенцията да го " изкорени от виртуалното полесражение ".

Официалният американски представител разпознава хакерите от ФСС, които стоят зад зловредния програмен продукт, като добилата неприятна популярност хакерска група, известна с името " Турла ". По думите му тя е работила в продължение на две десетилетия против разнообразни цели, свързани с НАТО.

Руски дипломати още не са дали отговор на направено искане за коментар. Москва нормално отхвърля, че прави действия, свързани с кибершпионаж.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР