Съдия нареди на Тръмп да отговори на искането на Министерството на правосъдието за защитна заповед по делото за избори през 2020 г.

...
Федералният съдия, председателстващ делото за изборна измама на бившия президент
Коментари Харесай

Федералният съдия, председателстващ делото за изборна измама на бившия президент Тръмп, нареди на адвокатите си да отговорят на искането на прокурорите за защитна заповед до понеделник, според съдебно подаване в събота.

Съдия Таня Чуткан даде на адвокатите на Тръмп един работен ден, за да отговорят на искането на специалния прокурор Джак Смит за строга охранителна заповед, която да попречи на Тръмп да обсъжда публично доказателства по делото.

Смит отправи искането миналия петък, след като Тръмп направи публикация в социалните медии, в която изглежда заплашва свидетели по делото.

„АКО ТИ ТРЪГНЕШ СЛЕД МЕН, АЗ ИДВАМ СЛЕД ТЕБ!“ Тръмп написа в Truth Social Friday.

Оттогава кампанията на Тръмп заяви, че публикацията не е предназначена да бъде заплашителна.

Федералните прокурори твърдят, че е необходима строга защитна заповед, тъй като Тръмп има история на публично обсъждане на казуси. Преговорите между прокурорите и екипа на Тръмп относно защитна заповед се провалиха в петък, твърдят прокурорите.

Сега адвокатите на Тръмп трябва или да приемат предложената от Смит защитна заповед, или да представят преработено предложение до 17:00 часа. Понеделник.

„Такова ограничение е особено важно в този случай, тъй като обвиняемият преди това е давал публични изявления в социалните медии относно свидетели, съдии, адвокати и други, свързани с висящи срещу него правни въпроси“, пишат прокурорите в подаването на предложението в петък.

„Ако ответникът започне да издава публични публикации, използвайки подробности – или, например, преписи от голямото жури – получени при откриване тук, това може да има вреден смразяващ ефект върху свидетели или засягат неблагоприятно справедливото правораздаване в този случай“, продължиха те.

Във вторник Тръмп беше обвинен по четири федерални обвинения, твърдейки, че се е опитал да организира фалшива схема за гласуване в електорален колеж, за да отмени резултатите от 2020 г. избори. Той се призна за невинен при обвиненията си в четвъртък.

Смит също повдигна обвинение срещу Тръмп в отделно федерално дело за предполагаемо злоупотреба с класифицирани документи през юни.

За последните новини, времето, спорта, и поточно видео, отидете до The Hill.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР