Федералният резерв на САЩ одобри предложение за смекчаване на правилото

...
Федералният резерв на САЩ одобри предложение за смекчаване на правилото
Коментари Харесай

Федералният резерв предлага смекчаване на правилото Волкър

Федералният запас на Съединени американски щати утвърди предложение за намаляване на правилото от интервала на финансовата рецесия, което лимитира вложенията на банките в рисков капитал, съобщи Асошиейтед прес.

Предложението е за промени в така наречен предписание Волкър, което бе признато в разгара на финансововите разтърсвания през 2008 година. То постанова ограничавания върху спекулативните интензивности на американските банки и способността им да търгуват със личния си капитал и с държавно обезпечени депозити, като целта е да се предотврати несъразмерното вдишване на опасности, което докара до финансовата рецесия и Голямата криза.

Предвижда се венчърните фондове да бъдат изключени от обсега на регулацията. Според Фед банките към този момент могат директно да влагат в стартъпи и смяната в " правилото Волкър " просто ще им разреши да влагат непряко посредством венчърните фондове.

Предложението, което е разработено в съдействие с още четири регулаторни ведомства, ще бъде отворено за публично разискване до 1 април.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР