Федералният апелативен съд (ФАС) постанови да бъдат отнети 15 точки

...
Федералният апелативен съд (ФАС) постанови да бъдат отнети 15 точки
Коментари Харесай

Официално: Отнеха 15 точки от актива на Ювентус за финансови измами

Федералният апелативен съд (ФАС) постанови да бъдат отнети 15 точки от актива на Ювентус в Серия А след дълготрайно финансово следствие, оповестява ESPN. Клубът беше приет за отговорен в нарушавания свързани с финансовата облага, а по-рано през сезона целият ръб на клуба, в това число Павел Недвед, се отдръпна.

Това значи, че от през днешния ден отборът има 22 точки в класирането, а не 37, колкото е спечелил на терена. По този метод Юве се смъква до 11-о място.

Освен това рекомендацията на съда е УЕФА и ФИФА също да глобяват клуба за укриване на налози, даване на подправени данни за облаги и подменяне на контракти за рекламни и телевизионни права.

Искането за възобновяване на спортното следствие на клуба беше признато от Федералния апелативен съд на страната. Първоначално прокурорите желаеха лишаване на девет точки от актива на тима, само че след това се стигна до по-тежката глоба. От клуба могат да апелират.

Наказанията отнесоха и основните настоящи лица в закононарушението, в което е махленски клубът:

- Андреа Аниели, президент на Юве и основен проектант на печално известната европейска Суперлига, не може да се занимава с футбол за 2 години

- Фабио Паратичи, спортният шеф, който към този момент е в Тотнъм, е отвън футбола за 2 години и половина

- Павел Недвед, вицепрезидент, именит състезател и бивш притежател на " Златната топка ", е изхвърлен от играта за 8 месеца. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР