Федералните власти в САЩ отмениха постановление на Калифорнийския транспортен департамент

...
Федералните власти в САЩ отмениха постановление на Калифорнийския транспортен департамент
Коментари Харесай

Калифорния отново разреши неприличните регистрационни номера

Федералните управляващи в Съединени американски щати анулираха разпореждане на Калифорнийския транспортен департамент за възбрана на издаването на регистрационни номера със съчетания от знаци, които могат да се считат за оскърбителни, оповестява Fox News. Окръжният арбитър Джон Тайгар е решил, че това нарушава свободата на словото.

Делото, по което е издадено решението, е заведено през март от по едно и също време петима калифорнийци, на които са били отказани табели с мечтаните съчетания от букви. На един от ищците - почитател на траш метъл групата Slayer - не е било разрешено да закачи на колата си номер с надпис " SLAAYRR ", който бил сметнат за " нападателен и неприятелски ". На различен пък била отказана табела " QUEER " - дума, с която се отбелязват полови малцинства.

Постановлението на Калифорнийския транспортен департамент, с което се не разрешава издаването на неприлични номера, е анулирано с аргумента, че те служат за самоизразяване на личността и по тази причина регулациите би трябвало да бъдат оптимално неутрални. Транспортните управляващи обаче ще могат да отклоняват поръчки за табели, чиито знаци не попадат под действието на Първата корекция в Конституцията на Съединени американски щати.

През февруари предходната година съветски бежанец в Щатите се оплака, че не му е било разрешено да употребява за новата си Tesla Model 3 регистрационен номер с надпис XYESLA. Властите разпознали нецензурния рускоезичен намек в буквеното комбиниране и предиздвикали притежателя на електрическия автомобил да върне табелата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР