Федерални агенти от САЩ и испанската Гражданска гвардия претърсиха тази

...
Федерални агенти от САЩ и испанската Гражданска гвардия претърсиха тази
Коментари Харесай

Претърсиха яхтата на един от най-богатите руснаци

Федерални сътрудници от Съединени американски щати и испанската Гражданска армия претърсиха тази заран яхта, благосъстоятелност на съветския олигарх Виктор Векселберг, закотвена край средиземноморски остров, съобщи AP.

Служителите на реда се качиха на плавателния съд в пристанището на Палма де Майорка, столицата на испанската самостоятелна област Балеарски острови. Говорител на испанската Гражданска армия удостовери, че нейни чиновници и сътрудници на ФБР претърсват 78-метровата яхта „ Танго “. Тя е под флага на островите Кук и цената ѝ се прави оценка на 120 милиона $. Яхтата е измежду придобивките, свързвани с Виктор Векселберг – милиардер и непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин. Той е отпред на основания в Москва конгломерат „ Ренова груп “.

Всички активи на Векселберг в Съединени американски щати са замразени, а на американските компании е неразрешено да вършат бизнес с него. Векселберг от дълго време има връзки със Съединени американски щати, имал е „ зелена карта “ в предишното и има парцели в Ню Йорк и Кънектикът. Роденият в Украйна съветски предприемач натрупа положението си посредством вложения в алуминиевата и петролната промишленост в постсъветския интервал, отбелязва АП. Векселберг беше разпитван и в границите на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР