Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на Русия нарече предаването

...
Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на Русия нарече предаването
Коментари Харесай

Русия обвини Словакия в нарушение при прехвърлянето на самолети МиГ-29 на Украйна

Федералната работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС) на Русия назова предаването на самолети МиГ-29 от Словакия на Украйна неприятелска стъпка и нарушаване на интернационалните отговорности , предава " Итерфакс ".

" Става дума за следващото жестоко нарушаване от словашката страна на нейните интернационалните отговорности за реекспорт на оръжия и военна техника, създадени в Русия ", се споделя в изказване на ФСМТС.

" Разглеждаме тези дейности на Словакия като вражески акт против Руската федерация, ориентиран към разрушение на двустранните връзки ", сподели службата.

По-рано Министерството на защитата на Словакия заяви, че е.

" Споразумението сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Словашката република за военно-техническо съдействие от 29 април 1997 година гласи, че " никоя от договарящите страни няма да продава или без писменото единодушие на другата договаряща страна предаване на трети страни на оръжие и военна техника , техническа документи за тяхното произвеждане, информация и материали, получени или добити вследствие на двустранно военно-техническо съдействие ", се споделя в изказването на ФСВТС.

Миналата седмица словашкото държавно управление утвърди и системата за противовъздушна защита Куб в сходство с междуправителствено съглашение.

МиГ-29 е лек изтребител, създаден при започване на 80-те години на предишния век, който е на въоръжение в съветските въздушно-космически сили и в доста страни по света. Според руската страна МиГ-29 е един от петте най-продавани изтребители в света - повече от 800 от тези самолети са изнесени в чужбина.

Припомняме, че с две трети отстъпка от цената им , откакто Братислава даде обещание своите излезли от приложимост

Словакия стана вторият съдружник на Украйна, който съобщи желание да ѝ даде изтребители, които съгласно Киев са от решаващо значение за отблъскването на съветските сили.
 Русия за словашките изтребители: Няма да оказват помощ на Украйна
Русия за словашките изтребители: Няма да оказват помощ на Украйна

Дарението на съветски/руски военни системи на Киев било механически незаконно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР