Федералната служба за сигурност на Русия потвърди смъртта на най-малко

...
Федералната служба за сигурност на Русия потвърди смъртта на най-малко
Коментари Харесай

Колата на терористите още стои, може да е пълна с експлозиви

Федералната работа за сигурност на Русия удостовери гибелта на минимум 40 души, като броят им може да нарастне тази нощ. Агенцията оповестява, че над 100 са ранените. Андрей Воробьов, губернаторът на Московска област, сподели, че четирима от приетите в болница сега са в сериозно положение.Сградата, в която бе осъществена офанзивата, гори, а огънят се разраства. В момента се разгръща на повърхност от към 32 292 квадратни фута. Самолети работят по гасенето на пламъците от горната страна. Покривът в зоната на сцената стартира да се разрушава, оповестява сътрудник на РИА Новости.


Пазачите на постройката са били въоръжени единствено с палки и електрошокови револвери и не са имали огнестрелни оръжия, което е много необичайно. По предварителни данни измежду първите жертви може да са няколко гардове, оповестява Baza.Ръководителят на Федералната следствена комисия Александър Бастрикин дойде в концертната зала към 22,20 часа българско време.Колата, употребена от терористите, към момента е паркирана в " Крокус Сити Хол " и може да е оборудвана с експлозиви. Периметърът е обкръжен, оповестява 112.Представители на Руския доброволчески корпус, крайнодясна паравоенна групировка, която атакува региони на Белгород, отхвърлиха да са забъркани в терористичната офанзива.Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк съобщи, че Украйна няма никакво присъединяване в случилото се. Малко по-късно разузнаването на Украйна позволи, че атентата може да е умишлена провокация от страна на прездента на Русия Владимир Путин, с цел да оправдае още по-масирана офанзива против Киев и да разгласи всеобщамобилизация.Концерт в Санкт Петербург беше спрян и публиката се изтегля. Разчистват се и търговски центрове в Москва и Санкт Петербург.


Евакуация в Санкт Петербург

Следственият комитет на Русия образува наказателно дело за нападението по член за тероризъм. Публичните събития са анулирани в голям брой съветски райони.Сайтът " База " оповестява, че чиновниците на реда търсят бял седан, с който терористите може да са избягали.
В публично изказване на уеб страницата си, посолството на Съединени американски щати в Москва споделя, че е „ осведомено с отчети за продължаващ терористичен случай в " Крокус Сити хол ". Посолството продължава: " Възможносттана държавното управление на Съединени американски щати да дава рутинни или незабавни услуги на жители на Съединени американски щати в Русия е мощно лимитирана, изключително в региони, надалеч от посолството на Съединени американски щати в Москва, заради рестриктивните мерки на съветското държавно управление за пътуванията на личния състав и личния състав на посолството на Съединени американски щати и продължаващото прекъсване на интервенциите, в това число консулски услуги, в консулствата на Съединени американски щати в Русия. Понастоящем се предлага на жителите на Америка да не пътуват до Русия ".


Дейв Примов, оживял от офанзивата, съобщи пред самостоятелното съветско издание " Агентство ", че доста хора са съумели да избягат от един от балконите на клуба по служебно стълбище. Той добави, че стрелците са влезнали в залата през входа, който е най-близо до основния излаз, правейки невероятно все по-паникьосаната навалица да напусне по най-прекияпът. Примов изяснява, че е било доста мъчно да се откри излаз от клуба - бягащите хора намерили вътрешните порти заключени и нямало чиновници, които да посочат изхода. Той споделя, че група " едри възрастни хора " разрушили вътрешна врата, която отваряла изход на улицата. Доста хора са се пробвали да се скрият, вместо да избягат от залата, което евентуално е коствало живота им и те са изгорели в пожара.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР