Федералната програма, която помага за плащането на хранителни стоки за

...
Федералната програма, която помага за плащането на хранителни стоки за
Коментари Харесай

Новите правила на WIC включват повече пари за плодове и зеленчуци. Те също така разширяват избора на храна

Федералната стратегия, която оказва помощ за заплащането на хранителни артикули за милиони майки с ниски приходи, бебета и дребни деца, скоро ще акцентира на повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, както и ще даде по-широк избор от храни от разнообразни култури.

Окончателните промени в разпоредбите за програмата, известна като WIC, бяха оповестени във вторник от Службата по храните и храненето и ще влязат в действие след две години с някои изключения.

Последна актуализация преди 10 години, новите правила на WIC непрекъснато усилват месечните ваучери за плодове и зеленчуци – нещо, което беше въведено за първи път по време на пандемията COVID-19. Купувачите могат също по този начин да прибавят рибни консерви, пресни билки и мляко без лактоза към своите колички, наред с други промени. Ваучерът ще влезе в действие до юни, споделиха чиновници.

„ Поставя мощен акцент върху плодовете и зеленчуците, които считаме, че са значим съставен елемент на здравословната диета “, сподели министърът на земеделието Том Ви...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР