Федералната комисия по комуникации на САЩ (FCC) добави руската компания

...
Федералната комисия по комуникации на САЩ (FCC) добави руската компания
Коментари Харесай

САЩ определиха Kaspersky и две китайски фирми като заплаха за националната сигурност

Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати (FCC) добави съветската компания AO Kaspersky Lab и китайската China Mobile International USA и  бизнеса на China Telecom за Северна и Южна Америка в лист с снабдители на информационно съоръжение и услуги, считани за закани за националната сигурност.

Миналата година регулаторът включи пет китайски компании, в това число Huawei Technologies Co и ZTE Corp (000063.SZ), като първите компании в този лист, основан на закон от 2019 година Kaspersky е първата съветска компания в листата.

Комисарят на FCC Брендън Кар съобщи, че включването на тези компании в листата ще помогне на Съединени американски щати да защитят телекомуникационните мрежи от закани от китайски и съветски организации, които вземат участие в шпионаж и вредят на ползите на Америка по други способи.

Американските представители от дълго време настояват, че потреблението на програмен продукт на Kaspersky може да направи американски мрежи уязвими за злонамерена активност от Москва. Властите в страната не разрешиха потреблението на водещия антивирусен артикул на Kaspersky от федералните органи през 2017 година Базираният в Москва Kaspersky отхвърля да е инструмент на съветското държавно управление.

От Kaspersky показаха в изказване, че са разочаровани от решението на FCC, като прибавиха, че то е направено по „ политически аргументи “. „ Този ход е голословен и е по-скоро в отговор на геополитическия климат, в сравнение с цялостна оценка на продуктите и услугите на Kaspersky “, споделиха от компанията.

Китайското посолство във Вашингтон съобщи в петък, че FCC „ злоупотребява с държавна власт и злонамерено нападна китайските телекомуникационни оператори, без това да се основава на обстоятелства “.

„ Китай ще предприеме нужните ограничения, с цел да отбрани уверено законните права и ползи на китайските компании “, показват от посолство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР