Федерален съдия в петък забрани на NCAA да налага правилата

...
Федерален съдия в петък забрани на NCAA да налага правилата
Коментари Харесай

На NCAA е забранено да налага правила за NIL съгласно разпореждане, издадено от федерален съдия

Федерален арбитър в петък забрани на NCAA да постанова разпоредбите си, забраняващи потреблението на отплата за име, облик и сходство за набиране на спортисти, като удовлетвори искане за прелиминарен възбрана от щатите Тенеси и Вирджиния за нанасяне на още един удар върху способността на асоциацията да ръководи колежанския спорт.

Решението на американския областен арбитър Клифтън Коркър в източния окръг на Тенеси подкопава това, което е фундаментален принцип на моделът на NCAA на аматьоризъм от десетилетия: Трети страни не могат да заплащат на новобранци, с цел да посещават несъмнено учебно заведение.

„ Забраната на NCAA евентуално нарушава федералния антитръстов закон и накърнява студенти-спортисти “, написа Коркър в разрешението разпореждането.

Аргументите на ищците в настояването за предписание допускат, че откогато NCAA отстрани възбраната си на спортистите да имат право да печелят от славата си през 2021 година, новобранците към този момент вземат поради НИКАКВИ благоприятни условия, когато избират учебно заведение.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР