Тръмп претърпя загуба във второто дело за клевета на Е. Джийн Карол

...
Федерален съдия постанови, че Доналд Тръмп носи отговорност за клеветнически
Коментари Харесай

Федерален съдия постанови, че Доналд Тръмп носи отговорност за клеветнически коментари, които е направил през 2019 г. относно писателката И. Джийн Карол.

Съдия Луис Каплан постанови в сряда, че вторият граждански процес на г-жа Карол за клевета срещу г-н Тръмп ще бъде ограничен до определяне на обезщетение.

Г-жа Карол обвини г-н Тръмп, че я е изнасилил в универсален магазин през 90-те години.

Бившият президент отива на съд през януари срещу г-жа Карол над коментарите, които направи относно нейните твърдения.

В изявление от сряда адвокатите на г-н Тръмп казаха, че „остават много уверени, че присъдата по делото Карол II ще бъде отменена при обжалване, което ще направи това решение безсмислено ".

Г-жа Карол за първи път излезе с твърдения за сексуално посегателство в статия в New York Magazine през 2019 г.

След това г-н Тръмп отрече обвиненията и г-жа Карол заведе първото си дело за клевета срещу него през ноември, твърдейки, че е навредил на репутацията й и й е причинил емоционална вреда.

Това дело е отделно от граждански процес през май, където нюйоркско жури установи, че бившият президент е малтретирал сексуално г-жа Карол, въпреки че не беше признат за виновен за изнасилването й в съблекалнята на Bergdorf Goodman.

Това жури също намери г-н Тръмп за отговорен за клевета, тъй като нарече обвиненията на автора на списанието "измама и лъжа".

Г-н Тръмп беше осъден да плати на г-жа Карол 5 милиона долара (4 милиона паунда) като част от гражданското дело в Ню Йорк.

В сряда, в решение от 25 страници по второто дело за клевета, съдия Каплан твърди, че присъдата от Мей установява, че г-н Тръмп е направил изявления относно нападението с " действителна злоба".

Тръмп губи имунитет в съдебно дело E Jean Carroll. Колко големи са правните проблеми на Доналд Тръмп?

Решението означава, че това предстоящо второ дело за клевета ще се фокусира единствено върху това колко Г-н Тръмп трябва да плати на г-жа Карол за коментарите.

Обикновено журито трябва да реши дали ответникът носи отговорност за щети.

Процесът е насрочен за 15 януари 2024 г.

Адвокатите на г-жа Карол казаха в изявление, че „очаквам с нетърпение“ процеса, ограничен до обезщетения.

Г-н Тръмп обжалва присъдата на съдебните заседатели в решението от май срещу него и е поискал нов процес, който е все още предстои.

Той отрече обвиненията, че е изнасилил г-жа Карол, твърдейки, че никога не е срещал бившата колумнистка на списание Elle и че тя е измислила историята, за да продава копия на нейната книга.

Бившият президент също е изправен пред поредица от други правни проблеми, включително както щатски, така и федерални обвинения, свързани с предполагаемите му опити да отмени изборите през 2020 г. резултатите и работата му с класифицирани документи.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР