Федерален съдия от Калифорния блокира временно изграждането на участъци от

...
Федерален съдия от Калифорния блокира временно изграждането на участъци от
Коментари Харесай

Съдия блокира проекта на Тръмп за изграждане на стена с Мексико

Федерален арбитър от Калифорния блокира краткотрайно построяването на сектори от граничната стена с Мексико с финансиране от американското министерство на защитата, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.
Американският президент Доналд Тръмп разгласи изключително състояние на 15 февруари, с цел да може да употребява федерални фондове, предопределени за военни разноски, за построяването на граничната стена с Мексико. Тръмп взе това решение след отхвърли на Конгреса да утвърди желаното от него финансиране на плана, напомня Франс прес.

Съдия Хейууд Джилиам блокира потреблението на средства на министерството на защитата за построяването на стената в два сектора по границата с Мексико.

В решението се показва, че представители на държавното управление на Тръмп не могат да подхващат никакви ограничения за създаване на гранична стена в два региона покрай градовете Юма (щата Аризона) и Ел Пасо (щата Тексас), "като употребяват средства, пренасочени от министерството на защитата ".

Съдия Джилиам постанови решението си по две каузи (едното за сектора покрай Юма, а другото за този близо до Ел Пасо). Според претекстовете жалбоподателите по двете каузи са потвърдили, че чиновници на държавното управление са надвишили пълномощията си.

Жалбоподатели по едното дело са щатът Калифорния и още 19 други щата, а по другото - природозащитната организация "Сиера Клуб " и група от общности по продължение на границата с Мексико, отбелязва Асошиейтед прес.

Спорът за финансирането на граничната стена докара до отчасти прекъсване на работата на федералното държавно управление за рекордния период от 35 дни, напомня Франс прес.

За построяването на стената за прекъсване на противозаконната имиграция от Латинска Америка (едно от главните предизборни обещания на президента), Тръмп има желание да употребява три милиарда и 600 милиона $ от федерални фондове, предопределени за военни разноски.

Той желае да употребява и спомагателни 2,5 милиарда $ за битка с трафика на опиати.
Конгресът му отпусна единствено един 1,4 милиарда $ за създаване на част от стената в Тексас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР