Федерален съдия на САЩ блокира предложеното от JetBlue Airways придобиване

...
Федерален съдия на САЩ блокира предложеното от JetBlue Airways придобиване
Коментари Харесай

Оферта на JetBlue за 3,8 милиарда долара за конкурентната авиокомпания Spirit, блокирана от американски съдия

Федерален арбитър на Съединени американски щати блокира препоръчаното от JetBlue Airways придобиване на Spirit Airlines за 3,8 милиарда $, в победа за най-хубавия антитръстов орган на администрацията на Байдън в Министерството на правораздаването.

Американските управляващи и щати предходната година заведоха дело за прекъсване на договорката, потвърждавайки, че тя ще понижи конкуренцията за пътническите самолетни компании. Съдия Уилям Йънг се произнесе във вторник в тяхна изгода, забранявайки на фирмите да сключат договорката.

„ Ако на JetBlue беше разрешено да погълне Spirit – най-малко както беше препоръчано – това би отстранило една от самолетните компании дребното съществени съперници в промишлеността, които обезпечават неповторими нововъведения и ценова дисциплинираност “, написа Йънг в заповедта си.

JetBlue завоюва войната за наддаване с Frontier Airlines за придобиване на Spirit през 2022 г. Сделката щеше да комбинира две водещи ниски цени -разходни превозвачи в Съединени американски щати и сътвориха петата по величина вътрешна самолетна компания с почти 10 процен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР