Федерален съд в Тексас, който се превърна в предпочитана дестинация

...
Федерален съд в Тексас, който се превърна в предпочитана дестинация
Коментари Харесай

Федералният съд на Тексас отхвърли политиката, насочена към ограничаване на `пазаруването на съдии`

Федерален съд в Тексас, който се трансформира в желана дестинация за консерваторите, които съдят за блокиране на дневния ред на президента Джо Байдън, реши да не следва политика признато от най-висшия политически орган на правосъдната система, което има за цел да ограничи практиката на „ извършване на покупки на арбитър “. на водача на болшинството в Сената на Демократическата партия Чък Шумър, който го прикани да приложи нова политика, която има за цел да подсигурява, че случаите, оспорващи федерални или щатски закони, се разпределят на инцидентен принцип.

Политиката, оповестена от Съдебната конференция на Съединени американски щати на март 12 би изисквало правосъдно дело, оспорващо федерални или щатски закони, да бъде назначен арбитър на инцидентен принцип в целия федерален окръг, вместо да остане в съответния, по-малък отдел или съд, където делото е било в началото заведено.

Ако бъде приложена, тази политика ще наруши тактиката, употребена от консервативните страни по делото, за завеждане на каузи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР