Федерален апелативен съд разглежда дело, оспорващо закон на щата Тексас,

...
Федерален апелативен съд разглежда дело, оспорващо закон на щата Тексас,
Коментари Харесай

Законът на Тексас, изискващ от училищата да оценяват книги въз основа на сексуално съдържание, оспорен във федералния апелативен съд

Федерален апелативен съд преглежда дело, оспорващо закон на щата Тексас, който изисква от книжарите да правят оценка всяка книга в държавните учебни библиотеки въз основа на тяхното полово наличие.

" Законът за читателите ", който беше подписан на 12 юни и сега е блокиран, до момента в който делото се преглежда, " изисква продавачите на библиотечни материали за издаване на подобаващи оценки, свързани със полово очевиден материал и полово съответстващ материал, продаден преди този момент на държавен учебен регион или държавно учебно заведение. "

Законопроектът би „ забранил притежанието, придобиването и закупуването на каквито и да е нездравословни материали или библиотечни материали, които са полово очевиден или всеобхватно пошъл или просветително несъответствуващ “, „ признава, че нецензурното наличие не е конституционно предпазено “ и изисква снабдители " да издадат изземване за всички копия на подобен материал в дейна приложимост. "

Освен това, законът ще " не разрешава п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР