Федерален апелативен съд на Съединените щати постанови във вторник, че

...
Федерален апелативен съд на Съединените щати постанови във вторник, че
Коментари Харесай

Твърдението на Доналд Тръмп за абсолютен имунитет е отхвърлено: Какво следва?

Федерален апелативен съд на Съединените щати постанови във вторник, че Доналд Тръмп няма имунитет против обвинявания в изборни операции, когато е бил президент, което в допълнение отваря шансове някогашният президент може да се изправи пред невиждан углавен развой.

В документално решение тричленен състав от Апелативния съд на Съединени американски щати за окръг Колумбия изрази мнение, че Тръмп няма пълномощия да нарушава федералните закони и да не бъде съден, тъй като в миналото е бил президент. Съдиите прибавиха, че ролята му в спирането на изборите през 2020 година евентуално е нарушила „ използваните наказателни закони “.

„ Не можем да приемем, че офисът на президентството слага своите някогашни жители над закона за всички времена по-късно “, пишат съдиите в решението си.

Би било историческо за кандидат-президент да бъде съден или наказан нарушител. Решението от вторник също може да сложи провокации пред сполучливата до момента кандидатура на Тръмп като претендент за президент на Републикан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР