FDA призовава родителите, които са хранели децата си с плодово

...
FDA призовава родителите, които са хранели децата си с плодово
Коментари Харесай

FDA призовава родителите да тестват децата си за олово, след като ядат торбички с пюре от ябълка и канела WanaBana

FDA приканва родителите, които са хранели децата си с плодово пюре от ябълка и канела WanaBana, да си създадат кръвни проучвания, защото продуктът може да съдържа нараснали равнища на повеждам. WanaBana издаде непринудено изземване на торбичките, които се продават в няколко търговци на дребно – в това число Amazon и Sam's Club – FDA сподели в предизвестие за евакуиране в събота.

Изтеглянето визира всички кодове на партиди и дати на приключване, съгласно FDA. Повишени равнища на олово, което е токсично за всички хора, само че може да бъде мъчно за разкриване при деца, може да се откри в сорта ябълкова канела, съгласно предизвестието, и FDA споделя да спрете да купувате или ядете този мирис.

Децата, които са изложени на олово, може да нямат незабавни признаци и единственият метод за диагностициране на експозицията на олово е посредством клинични проби. Децата обаче могат да проявят някои признаци, в това число коремна болежка и колики, главоболие, повръщане и анемия.

Дългосрочните признаци могат да включват нервност, отмалялост, запек, затруднено съсредоточаване, трептене и загуба на тегло, наред с други, съгласно FDA.

неразрешен от федералното държавно управление през 1978 година и оловен бензин за коли е прекратен в целия свят. Въпреки това олово към момента се намира в тръбите в цялата страна. По-рано тази година EPA откри, че повече от 9 милиона оловни тръби доставят питейна вода в Съединени американски щати

Около 31 милиона домове в Съединени американски щати към момента имат рискова багра по стените си, съгласно EPA. И в опит да отстрани изцяло експозицията на олово, EPA тази година намали равнището на заплаха от оловен прахуляк до нещо по-високо от нула, съгласно CBS New York.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР