ФБР предупреди за големи рискове при инвестициите в т.нар. DeFi

...
ФБР предупреди за големи рискове при инвестициите в т.нар. DeFi
Коментари Харесай

ФБР предупреди за рискове при платформите за криптоинвестиции

ФБР предизвести за огромни опасности при вложенията в така наречен DeFi платформи и прикани хората да са изключително деликатни. Това са децентрализирани платформи за крипто вложения, които набират известност, само че са и доста рискови, оповестява Engadget.

Предупреждението на ФБР се основава на статистиката на Chainalysis. Само за първите три месеца на тази година хакерите са откраднали 1.3 милиарда $ в разнообразни криптовалути. 97% от тези пари са взети от DeFi платформите.

За същия интервал през 2020 година от DeFi са откраднати 30% от общата сума, а през 2021 година - 72%. Видима е наклонността хакерите да се насочват към DeFi, като измислят най-различни способи, с цел да излъжат системите, споделя ФБР.

През тази година имаше няколко огромни онлайн обира на сходни платформи. При един от тях хакерите са взели 320 млн. $. А неотдавна Nomad загуби 200 млн. $ поради неправилна настройка. Това не влиза в тази статистика, защото се случи през второто тримесечие.

ФБР предлага на вложителите да правят деликатни инспекции преди да влагат пари в DeFi платформи. Това включва историята на платформата, контакти, технологиите, които употребява и дали е платила за самостоятелен външен одит на кода и сигурността си. Препоръчва се и да не се влага в платформи, които приканват към бързо деяние, тъй като няма време и ще бъде пропусната опцията.

ФБР поучава вложителите да взимат деликатни и добре премислени решения, в случай че би трябвало, да потърсят и съвет от лицензиран финансов експерт. Също по този начин би трябвало да помнят, че към момента в доста страни криптовалутите и вложенията в такива активи не са контролирани и няма отбрани за вложителите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР