Фатален инцидент доведе до грешка при аборт в болница в

...
Фатален инцидент доведе до грешка при аборт в болница в
Коментари Харесай

Фатална грешка: Лекари направиха аборт на здрава родилка в Прага

Фатален случай докара до неточност при аборт в болница в Прага. Персоналът е направил операцията на здрава жена в четвъртия месец вследствие на комплициране на пациентката. Това удостовери говорителката на университетската болница „ Буловка “ Ева Либигерова, написа чешкият уебсайт idnes.cz.

Персоналът, направил аборта, е краткотрайно отхвърлен, до момента в който тече следствие по отношение на случая, който е станал на 25 март, предава БТВ.

Съобщава се, че пациентките са две чужденки, които живеят непрекъснато в Чехия. Пострадалата бременна жена е отишла на обикновен обзор, до момента в който другата е трябвало да се подложи на процедура, която се прави за лекуване на болна матка, само че може да се употребява и за спиране на бременност.

Според говорителката на болничното заведение плодът е бил в 16-а гестационна седмици. Става съдбовно комплициране и на дамата, която е пристигнала за надзорен обзор, ѝ е изработен аборт. От болничното заведение обявиха, че потърпевшата ще бъде обезщетена.

„ Изразихме най-дълбокото си страдание и извинения към пациентката и цялото ѝ семейство за това злополучно събитие и я уверихме, че вършим всичко допустимо да понижим породените вреди, а също и да я обезщетим “, се споделя в изказване на лечебното заведение.

„ Ако в границите на настоящото вътрешно следствие бъдат открити нарушавания на наложителните работни процедури, на съответните лица ще бъде потърсена лична отговорност “, оповестиха от болничното заведение.

От здравното министерство в Чехия също разясниха случая.

„ Министерството на здравеопазването е осведомено от шефа на болничното заведение и началника на Клиниката по гинекология и акушерство за събитието, което се е случило в УМБАЛ-Буловка на 25 март. Изразяваме дълбокото си страдание към пациентката и цялото семейство. Ще продължим да бъдем в течение на последващите дейности по отношение на чиновниците, позволили грешката, и ще разгадаем обстановката “, показват от там.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР